Έχει ένα σχετικά… λιγνό look και μόλις 7 εκατοστά ύψος. Το Yamaha πάντως είναι ένα μεγάλο ηχείο και υπόσχεται με βάρος 12 κιλά να δώσει ‘εικόνα’ ηχητική εντυπωσιακή – από την άλλη είναι και πανάκριβο στα 1800 ευρώ περίπου.

Είναι πάντως μια καλή δουλειά engineering με κύρια αποστολή τη μουσική μέσω ethernet από PC, internet radio και αποθηκευτικό μέσο ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα ψηφιακά κυκλώματα και η δυνατότητα σύνδεσης με ενισχυτή ΚΑΙ μέσω balanced XLR ή κλασικά phono κυκλώματα,

Δεν υπάρχει όμως τοπικός χώρος αποθήκευσης, ούτε και wi-fi, ούτε καν USB θύρα ή και ψηφιακή είσοδος (!) ενώ η Yamaha υπόσχεται πολλά μέσω του ‘Network Pure Audio’.

Υπάρχουν όμως ξεχωριστά Burr-Brown DAC για κάθε κανάλι και ανεξάρτητα ψηφιακά φίλτρα με “fully balanced” λειτουργία και twin-mono χρήση.

Το S2000 υπόσχεται εκτός από το Apple Lossless μέχρι και 96kHz/24-bit ήχο όπως και άδεια TwonkyMedia Server για να γίνει ο υπολογιστής server. Υπάρχει και Apple iPhone/iPod Touch/iPad ‘app΄.

Συνολικά ο ήχος είναι… Yamaha kind of way, που σημαίνει πλούσιος να και όχι με την απόλυτη καθαρότητα, χωρίς όμως σκληράδα. Υπόσχεται και low-bitrate internet ραδιόφωνα να τα βελτιώνει.

Καλά τα specs, αν και πολλά τα χρήματα, στα όρια του mid hi end…
All that said, if you like this Yamaha’s style and solidity, we don’t think you’ll be disappointed.