Μια χρήση με νόημα για όσους έχουν gadgetfreaks ανάγκη πιο αργούς ρυθμούς στη ζωή – Είναι ο Biome Smart Terrarium που ελέγχεται από iPad ή iPhone.

Τα Τerrariums είναι δομές σε μορφή θόλου που έχουν σαν στόχο να αναπαριστούν και να διατηρούν κάποιων τύπων περιβάλλοντα. Κάποια είναι σχεδιασμένα για ζωή στην έρημο – φυτά και μικρά ζώα, άλλα μιμούνται τροπικά χαρακτηριστικά ή ακόμη και κήπους με χόρτο. Το Biome Smart Terrarium, σχεδιάστηκε από τον κύριο Samuel Wilkinson και περιέχει αισθητήρες που μεταφέρουν τις ανάγκες των φυτών και όχι μόνο σε νερό, φως ή και άλλες ουσίες. Οι αισθητήρες αυτοί έχουν σύνδεση με ένα iPad που ουσιαστικά ‘συντονίζει’ τις ανάγκες.

Ο κος Wilkinson λέει πως το όλο project έχει σαν στόχο να κατευθύνει τους χρήστες στο να επιλέξουν μια πιο αργών ρυθμών ζωή. Η ιδέα προωθεί το λεγόμενο’digital downtime’, χρόνο δηλαδή ηρεμίας χωρίς τεχνολογία και είναι εστιασμένη στην εναλλακτική χρήση των smartphone και όχι μόνο. Ο έλεγχος και η λειτουργία του mini οικοσυστήματος απαιτεί υπομονή και φροντίδα, κάτι εντελώς αντίθετο με την άμεση ανάγκη που έχουμε δημιουργήσει για messaging ή tweeting, τα στοιχεία της γενιάς των smartphone.

Δεν είναι γνωστό για την ώρα το πότε η Wilkinson σχεδιάζει να λανσάρει τη Biome και την iOS app.