Η πρόταση για ένα project που θα οδηγήσει στη δημιουργία του Campus International School για το Downtown Cleveland, είναι ένα σχολείο που η εταιρία OS+A που το ετοίμασε, λέει πως μας οδηγεί σε μια περιοχή ‘νέου τύπου’, μεικτή με χρήση ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.

Η εταιρία μιλά για μια “…opportunity to re-evaluate the broader terrain in which children learn and give as great an emphasis on learning environments as others have given the educational philosophies”, με άλλα λόγια ευκαιρία για να δημιουργηθεί ΚΑΙ με βάση τον χώρο μια άλλη εκπαιδευτική φιλοσοφία.

Στόχος του σχεδιασμού να ετοιμαστεί ένα περιβάλλον που θα είναι ευέλικτο για τους σπουδαστές και αυτή η σχεδίαση “…flexible classroom” και η εικόνα “δρόμου” μέσα στο σχολείο, βοηθά τους μαθητές και τους καθηγητές να μαθαίνουν ο ένας από την άλλον.

Ελεύθερη κίνηση σε τάξεις, εστιατόρια, media center και ψυχαγωγία δημιουργούν στο σύνολο ένα ‘κέντρο’ μάθησης.

Με το σχέδιο που προτείνεται δεν υπάρχουν κρυφά σημεία και ουσιαστικά η σχεδίαση του χώρου – landscaping, έχει σαν στόχο τις περιοχές μάθησης, ησυχίας – quiet zones, και παιχνιδιών, να είναι το…

…σχολείο του μέλλοντος.

Ρίξτε μια ματιά…