Οι Sony, Hitachi και Toshiba προχωρούν τελικά στη μεγάλη κίνηση για την οποία σας είχαμε μιλήσει…

Και οι τρεις εταιρίες θα πουλήσουν τα αντίστοιχα τμήματα τους και θα συνενωθούν σε μια μονάδα παραγωγής και τεχνολογίας οθονών – mobile display. η νέα εταιρία θα ονομάζεται Japan Display και το πλειοψηφικό πακέτο θα ανήκει στην ονομαζόμενη Innovation Network Corporation of Japan (INCJ).

Η INCJ θα αγοράσει μάλιστα και ένα από τα εργοστάσια της Panasonic για να παράγει μικρές και μεσαίου μεγέθους οθόνες LCDs για την Japan Display που θα χρησιμοποιεί το εργοστάσιο.

Η INCJ θα έχει το 70% της Japan Display για τα οποία θα πληρώσει τις Sony, Hitachi και Toshiba συνολικά ¥200 δισεκατομμύραι (£1.6δις). Οι άλλες τρεις θα πάρουν από 10% των μετοχών της JD.

Η INCJ περιγράφει τον εαυτό της ως μια “a public-private partnership that provides financial, technological and management support for next-generation businesses”. Στην ουσία λοιπόν είναι ένα εργαλείο της Ιαπωνικής κυβέρνησης για να δώσει… επιχορήγηση στις ιαπωνικές εταιρίες και έτσι μαζί με τις τράπεζες το… τριο να δώσει τη μάχη της προηγμένης τεχνολογίας.