Αυτό τουλάχιστον θέλει ο αμερικανικός στρατός και αναζητεί έναν τρόπο να μπορούν τα μαχητικά αεροσκάφη-ρομπότ να μπορούν να διακρίνουν ανάμεσα στο χάος…

Μια από τις δύο ιδέες που εξετάζει η αμερικανική αεροπορία είναι να δημιουργηθεί μια “optical tagging device” που θα φορά κάθε μέλος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτό τον τρόπο κάθε άτομο θα είναι εμφανές από ένα υπέρυθρο, ή near-infrared όργανο παρατήρησης και τα ανάλογα κιάλια.

Όσο για το έτερο σύστημα, αυτό αφορά ρομποτικά σκάφη που θα αναγνωρίζουν την τοποθεσία όπου θα πρέπει να κατευθυνθούν για να βοηθήσουν χάρη στα πυρά που υπάρχουν στο σημείο.

Περιττό να πούμε πως αν επιλεγεί η λύση των οπτικών σημάνσεων αυτό το σύστημα ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσει παθητικά, χωρίς καμία δηλαδή παροχή ισχύος και να αντιδρά στα μήκη κύματος κοντά στο οπτικό – infrared-light, μήκος κύματος. Για να υπάρξει δυνατότητα αναγνώρισης του σχήματος και του ίχνους τέτοιων ‘ταμπελών’ πρέπει να είναι και ανθεκτικά στη φθορά και τη μάχη. Και όλα με κόστος $100 για κάθε συσκευή.