Αν και οι ιδιοκτήτες PlayStation 3 μάλλον αυτό τον καιρό θα ασχολούνται με τις νέες αφίξεις PS3 όπως το Uncharted 3 και το Modern Warfare 3, η Sony αρχίζει να εφαρμόζει πιο σκληρό DRM σε αγορές μέσω του PlayStation Network.

Μια ανακοίνωση που είχαμε αρχικά πριν μερικές ημέρες για τη Sony να έχει ετοιμάσει μια ανανεωμένη έκδοση του PlayStation Network και του συστήματος digital rights management και τις αντίστοιχης πολιτικής για το PlayStation 3 και το PlayStation Portable.

Η αλλαγή πολιτικής θα ισχύσει και για το Vita όταν θα λανσαριστεί στη Βόρειο Αμερική του χρόνου. Έτσι οι αγορές από το PlayStation Network από τις 18 Νοέμβρη θα έχουν εφαρμογή σε δύο συσκευές μόνο. Η Sony προηγουμένως επέτρεπε σε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αγορές μέσω του PlayStation Network από πέντε συσκευές.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουν πόσες συσκευές είναι ενεργές με έναν PlayStation Network με log in στο Sony Entertainment Network.

Μπορούν δεν να απενεργοποιούν μια συσκευή με log in. Κάτι χρήσιμο με την κονσόλα PlayStation 3 ή το PlayStation Portable που θα αντικατασταθεί π.χ από νέο μοντέλο. Επιπλέον μπορεί να απενεργοποιηθεί συσκευή PlayStation που χάθηκε ή εκλάπη. Κάθε απενεργοποίηση μπορεί αν γίνει μετά από έξι μήνες.

Με την αλλαγή πολιτικής μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που κάνουν sharing σε games ανάμεσα σε PlayStation συσκευές.

Μόνο για games…

Αυτή η αλλαγή πολιτικής DRM αφορά μόνο gaming αγορές και π.χ σε βίντεο μπορείς να αναπαράγεις το βίντεο σε ένα PlayStation 3 και τρία PlayStation Portable μηχανήματα.

Επίσης δεν αφορά πρότερες αγορές αλλά όσες έγινα ή θα γίνουν μετά τις 18 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, η Sony γιορτάζει τα 5α γενέθλια του PlayStation 3 πλέον και παρά τις αναφορές για PlayStation 4, η Sony πιέζει για το 3D με 24άρι μόνιτορ, PlayStation-3D LED οπότε…