Το λειτουργικό Android mobile φαίνεται να είναι ένας βασικός ‘στόχος’ για mobile malware σύμφωνα με νέα αναφορά της McAfee.

Στο McAfee Threats Report: Third Quarter 2011, η εταιρία λέει πως η ποσότητα του malware που κατευθύνεται σε συσκευές Android devices έχει ανέβει κατά 37% από το προηγούμενο τρίμηνο και το 2011 θα είναι ένα από τα χειρότερα σε mobile και general malware χρόνια. Όλο το νέο mobile malware του τριμήνου είναι σε Android, είπε η αναφορά.

Ο κος Vincent Weafer, στέλεχος της McAfee Labs είπε πως είναι ένα σταθερό τρίμηνο σε ζητήματα απειλών κάθε τύπου – general and mobile malware, και σε πιο έντονο βαθμό από ποτέ.

Στο τέλος του 2010, η εταιρία υπολόγιζε πως το malware θα είχε φτάσει σε 70 εκατομμύρια μοναδικές περιπτώσεις – unique samples μέσα στο 2011. Τώρα έχει ανεβάσει το νούμερο στα 75 εκατομμύρια unique malware samples. Φαίνεται πως οι δημιουργοί malware εκμεταλλεύονται τις πωλήσεις Android και η πλατφόρμα Android έχει το… θλιβερό προνόμιο να έχει όλο το mobile malware του 3ου τριμήνου.

Το κύριο πρόβλημα είναι SMS-sending Trojans που συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες ενώ άλλη μέθοδος για να ΄’κλέβει’ κανείς user information είναι το malware που εγγράφει συνομιλίες και τις κάνει forward στον ‘κακοποιό’.

Το ψεύτικο Anti-Virus (AV), το AutoRun και τα κλοπιμαία password Trojans έχουν επίσης ανέβει ενώ τα AutoRun και passwords stealers επίσης είναι πρόβλημα. Το δε Mac malware επίσης αυξάνει έντονα.

χαμός…