Θα δούμε μερικές μεγάλες OLED οθόνες του χρόνου;

Δεν είναι απίθανο και επιπλέον είναι και λογικό. Έτσι ακούγεται πως οι LG και Samsung ετοιμάζονται να ντεμπουτάρουν οθόνες 55” OLED στην CES 2012. Ο δε LG Display CEO κος Kwon Young-soo είχε ήδη πει τον περασμένο Ιούλιο πως η εταιρία αλλάζει ρότα στην ανάπτυξη από τις μικρότερες και χωρίς μεγάλο περιθώρειο κέρδους OLED οθόνες στα μοντέλα των 55”.

Τι OLED τις ακούμε και τις… βλέπουμε εδώ και 6 χρόνια (!) από εταιρίες ενώ και η Sony είχε από την αρχή της ιστορίας φέρει το πρώτο μοντέλο παραγωγής, ετοιμάζει ‘κάτι’. Φανταστικά χρώματα και μειωμένη κατανάλωση, αλλά και μεγάλο κόστος. Αν ΚΑΙ η LG ΚΑΙ η Samsung έχουν βρει τρόπο για στήσιμο των 55” OLED οθονών σε φτηνή γραμμή παραγωγής, τότε θα πρέπει να δούμε κάτι με τις τιμές όταν π.χ η LG και το μοντέλο στις 15” OLED του 2010 κοστίζει $2,500.

Ξεκίνημα εξελίξεων; Αν σκεφτείτε πως τον άλλο μήνα έχουμε ΚΑΙ πρεμιέρα για 4Κ τηλεόραση και προβολέα το ερώτημα είναι: μήπως είναι αργά για μια ακριβή 2Κ οθόνη στην αγορά;

Μένει να δούμε ποιος θα κάνει την πιο σοφή κίνηση και αν ίσως η cloud/Internet/new tech, τηλεόραση που ετοιμάζει π.χ η Sony, θα έχει αποτέλεσμα ‘πυρηνικής βόμβας’ στην αγορά στα επόμενα 2 χρόνια.