Έχει δύο εβδομάδες στην αγορά και έχει την πορεία που θα ήθελε η ‘μαμά’ Amazon: το Kindle Fire tablet σύμφωνα με υπολογισμούς της αγορά θα πάει για τη 2η δεύτερη θέση.

Η Amazon έχει μάθει πως “…αν το κάνεις φτηνό θα έρθουν” και χτυπά σε αυτό το κομμάτι με το Kindle Fire tablet που σύμφωνα με την Suppli πάει για το δεύτερο πιο seller tablet μετά το Apple iPad με δύο εβδομάδες πωλήσεις. Η IHS iSuppli Display Materials & Systems Service, λέει πως η Amazon θα ρίξει τελικά 3.9 εκατομμύρια Kindle Fire στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, διπλάσιο νούμερο από τις προβλέψει της IHS για τα μοντέλα Samsung λη Barnes & Noble που εκτιμάται πως θα κλείσουν τη χρονιά με 1.3 μονάδες από τα tablet τους.

Η εταιρία αν πάει έτσι θα έχει το 13.8% του μεριδίου της αγοράς και συνολική αύξηση για το 2011 στις πωλήσεις tablet να είναι σε άνοδο κατά 7.7 από 64.7 εκατομμύρια tablet που θα έχουν πουληθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα της Apple στην αγορά ένα μηχανάκι έχει “…μυστική σάλτσα επιτυχίας,” λέει η κυρία Rhoda Alexander, αναλυτής της IHS στα tablet και τις οθόνες. Η ίδια εταιρία προβλέπει πως η καλιφορνέζικη εταιρία θα πουλήσει 18.6 εκατομμύρια μονάδες iPad στο τρέχον, τελευταίο, τρίμηνο του έτους.

Μένει να δούμε αν στα low-end tablet το Kindle Fire των $199 στις ΗΠΑ, θα είναι το μηχανάκι to be. Η εταιρία πάντως ακούγεται πως ψάχνεται και για ένα 8.9άρι μοντέλο του Kindle Fire, και για smartphone το 2012.