Η εταιρία σχεδιάζει να κρατήσει την κερδοφόρο παραγωγή της μέσα στη χώρα παρά το ισχυρό γιεν όπως είπε στέλεχος της πριν λίγες ημέρες.

“Ακόμη και να μείνει στη χώρα είμαστε ανταγωνιστικοί,” είπε ο Executive Deputy President της εταιρίας, κος Hiroshi Yoshioka σε δημοσιογράφους στο Τόκιο αναφερόμενος στους αισθητήρες που παράγει η εταιρία – και πλέον βρίσκονται και σε εκτός Sony συσκευές όπως το iPhone 4S.

O Mr. Yoshioka είπε πως το μεγαλύτερο τμήμα των προϊόντων της εταιρίας είναι προς τους επιχειρηματικούς πελάτες: αισθητήρες και άλλα τέτοια εξαρτήματα είναι δύσκολο να φύγουν εκτός Ελλάδας, πιο δύσκολο από καταναλωτικές συσκευές όπως οι τηλεοράσεις αφού είναι ‘κρίσιμες’ τεχνολογίες και βασίζονται σε μηχανολόγους της Sony.

Όλοι οι κατασκευαστές της Ιαπωνίας όπως η Sony έχουν ζητήματα με το γιεν ενώ οι αισθητήρες εικόνας για ψηφιακές φωτογραφικές και όχι μόνο, είναι από τα πιο πετυχημένα δημιουργήματα της Sony τα τελευταία δύο χρόνια και τα smartphones στα οποία μπαίνουν είναι σε έκρηξη.

Η Sony είπε τον περασμένο μήνα πως θα αυξήσει την παραγωγή της στο Nagasaki στην Ιαπωνία.

Η εταιρία θα προσπαθήσει να ενισχύσει την παραγωγή τέτοιων camera modules.

Άλλοι τομείς είναι και ο ιατρικός εξοπλισμός όπως κάμερες και μόνιτορ για νοσοκομεία όπου επίσης κάνει ‘πατήματα’. Ο Mr. Yoshioka είναι υπεύθυνος και για τις οθόνες με τη Sony να συνεργάζεται με τις Toshiba Corp. και Hitachi Ltd. στο νέο εργοστάσιο για οθόνες για smartphone και tablet, την Japan Display, που θα παράγει από την άνοιξη.

Ο Mr. Yoshioka είπε πως η Sony θα συνεχίσει και στις οθόνες OLED – organic light-emitting diode για τηλεοράσεις πάντως.

Ενδιαφέρον..