Σε μεγάλο βαθμό το ΒΒΧ είναι η μεγάλη – και ίσως τελευταία, ελπίδα της RIM για να μείνει στο ‘παιχνίδι’ της αγοράς…

Με το iOS και το Android να έχουν κλειδώσει τα… κέρατα για μάχη και το Windows 7 να περιμένει να μπει στην αρένα, ΠΡΕΠΕΙ να κινήσει το ενδιαφέρον το νέο λειτουργικό της RIΜ. Και τα κινητά πρέπει να είναι ‘cool’…

Αν ενδιαφέρεστε για να RIM και τα BBX κινητά, τότε έχουμε μερικές αναφορές online για τα σχέδια της εταιρίας. Οι κύριοι στο crackberry.com έχουν postάρει μερικές λεπτομέρειες για τα RIM 2012 BBX BlackBerry και το επερχόμενο line up μοντέλων. Ονόματα; “London”: “Lisbon”, “Milan”, “Nevada” και “Black Forest”.

Το δε London (ήταν το Surfboard)θεωρητικά ήταν το πρώτο BBX κινητό που είχε ανακοινωθεί πέρυσι. Το δε Milan είναι το ίδιο με το London αλλά για άλλον πάροχο (Milan για το AT&T και London για Verizon). Το δε Lisbon δεν ξέρουμε τι είναι ενώ το Nevada θα είναι το πρώτο full QWERTY σε συσκευή με ΒBX. Το κινητό θα είναι διαθέσιμο τον Νοέμβρη του 2012.

Τέλος το Black Forest θα είναι στις 10″ έκδοση του BlackBerry PlayBook αλλά με άλλον σχεδιασμό – μάλλον γωνίες αιχμηρές αντί για στρογγυλές γωνίες. Αν το BlackBerry London/Surfboard έχει σχέση με τα σχέδια της RIM για τις BBX τότε το Black Forest θα είναι παρόμοιο.

Αλήθεια; Πάντως τα σενάρια ακούγονται λογικά…