Οι άνθρωποι της βασισμένης στο Λονδίνο Mint Foundry έχουν αναπτύξει το Olly, ένα “web connected smelly robot”, ένα ρομπότ που.. μυρίζει!

Το Olly ξεκίνησε σαν ένα πρωτότυπο του “the smell of success”, που η Mint Foundry περιέγραψε ως “a hacked Glade air freshener”. Είναι μια πρωτοποριακή συσκευή που συνδέεις έναν σε έναν computer μέσω USB και δίνει ένα σπρει από μυρωδιά στο δωμάτιο. Τ

Η ομάδα έχει αναπτύξει αυτό το concept ώστε το software να παράγει πολλές διαδράσεις – web interactions. Το κάνει μέσω calender alerts σε αναζητήσεις Twitter.

Οι χρήστες δηλώνουν τις μυρωδιές που θέλουν και έτσι παράγεται και η μυρωδιά με το σύστημα που είναι στο πίσω μέρος του συστήματος. Η Olly έχει ετοιμάσει μια σειρά από υλικά που περιλαμβάνουν και έλαια ή και οινόπνευμα. Το Olly έχει και θήκη που ρυθμίζεται tomizable και έτσι μπορείς να έχεις πολλαπλές μυρωδιές για κάθε δραστηριότητα – άλλη π.χ για παιχνίδι, για σερφάρισμα κ.ο.κ. Η Mint Foundry τώρα δουλεύει πάνω σε τρόπους για να παραχθεί το Olly σε μεγάλη κλίμακα.

www.ollyfactory.com