Η εταιρία αρχίζει να εφαρμόζει το νέο πρότυπο Ipv6 στα εσωτερικά της δίκτυα τώρα που αρχίζει να ‘στερεύει’ ο κόσμος από διευθύνσεις Ipv4.

Η εταιρία ήταν να ξεκινήσει να λανσάρει πριν από πολύ καιρό τις διευθύνσεις Ipv6 αλλά σύμφωνα με το IT World οι μηχανικοί της εταιρίας χρειάστηκαν μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχε εκτιμηθεί. Η μηχανικής δικτύων της Google, κα Irena Nikolova είπε στο συνέδριο Usenix Large Installation System Administration (LISA) όπως μεταφέρει το fudzilla, πως η αλλαγή σε συνθήκες IPv6 αφορά αναβάθμιση και του software και του hardware. Χρειάστηκαν δε και πολλές αλλαγές στις διαδικασίες της εταιρίας και αλλαγές εσωτερικές.

Οι early adopters πάντως θα χρειαστούν πολύ χρόνο με τους πωλητές για να λύσουν ζητήματα με buggy και μισοτελειωμένο κώδικα. Η κυρία είπε πως πράγματα που “…υποτίθεται πως δουλεύουν, τελικά δεν δουλεύουν.” Το όλο project είναι σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι μισοτελειωμένο ακόμη αλλά η εταιρία έχει κάνει βήματα: το 95% των μηχανικών της Google έχουν πρόσβαση IPv6 στα γραφεία τους σήμερα.

Στο επόμενο διάστημα η εταιρία θα έχει IPv6-only δίκτυο…