Όπως μαθαίνουμε η Microsoft πιστεύεται πως έχει αντικαταστήσει τον υπεύθυνο σχεδιασμού του Χ360 στο θέμα της user-experience…

Είναι ο κος Dan Coyner που είχε (;) τη θέση του general manager of Design and Planning στην ομάδα του Xbox και θα αντικατασταθεί από την κα Emma Williams που όπως υποστηρίζουν πηγές του CNET, ήταν υπεύθυνη για την αναβάθμιση του Xbox dashboard.

Αρχικά υπεύθυνος για το Χbox marketing, ο κος Coyner όταν ήρθε το Xbox 360 ανέλαβε και το τμήμα της user experience.

Είναι αυτό που ονομάζουμε “unified design philosophy,” με όλα τα στοιχεία του UI για gaming, multimedia ή άλλα να είναι με μια ‘γραμμή’.

Although ostensibly a straightforward ambition, unification is something Microsoft has historically struggled to achieve in Windows, with multiple groups and teams working on disparate elements of the software.

Δεν είναι σαφές το γιατί άλλαξε θέση ο κος Coyner, ούτε ποιος θα είναι ο μελλοντικός ρόλος του στη Microsoft με την εταιρία να αρνείται να μιλήσει “on personnel issues” αλλά να επιμένει πως παραμένει στην εταιρία.

Η δε Williams θα είναι η υπεύθυνη για το next-gen Xbox που είναι γνωστό και ως “Xbox 720“, με άλλη πηγή να μιλά για λανσάρισμα το 2013.

Όπως έχουμε πει, κάποιοι μιλούν και για δύο μοντέλα, ένα “hardcore gaming flagship” και ένα δεύτερο ‘πιο λεπτό’ για casual gaming και χρήση multimedia.