H Toshiba και η θυγατρική της Toshiba Solutions έχουν επιλεγεί από ειδικό οργανισμό της Ιαπωνίας, τον Japan New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) ως οι κύριοι ανάδοχοι για το project με την ονομασία Smart Community. Είναι μια επίδειξη που θα γίνει στην πόλη Λυόν, τη 2η πόλη της Γαλλίας σε μέγεθος…

Το όλο project θα ξεκινήσει του χρόνου τον Γενάρη και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2016 με αξία περί τα 5 δις yen. Το επονομαζόμενο Lyon Confluence είναι ένα μεγάλο project για να αναπτυχθεί από την αρχή ένας βιομηχανικό και μεταφορικός κόμβος στο κάτω άκρο μιας χερσονήσου που υπάρχει στις περιοχές των ποταμών Rhone και Saone στην κεντρική Λυόν. Ο σκοπό του όλου project είναι να στηθεί για να αποτελέσει υπόδειγμα για προηγμένες τεχνολογίες.

Με το NEDO project, η Toshiba και η Toshiba Solutions θα παραδώσουν τεχνολογίες που εστιάζουν σε τέσσερις τομείς: Toshiba Smart Community concept και Smart Grid technologies, επίτευξη Positive Energy Buildings (PEB), παρακολούθηση από μακριά και διαχείριση ενέργειας – remote monitoring and management of photovoltaic power generation, για ένα σύστημα που θα φορτίζει και ηλεκτρικά οχήματα – electric vehicle charging system.

Επιπλέον ‘έξυπνα σπίτια’ – home energy management, και ένα δίκτυο που θα υποστηρίζει τη διαχείρηση Smart Community management. Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ολοκληρώσει τα πρώτα στάδια μελέτης βιωσιμότητας.

Έξυπνες πόλεις που θα διαχειρίζονται ορθώς την ενέργεια; Ναι, είμαστε full υπερ…