…ή αλλιώς ταχύτητα που είναι όμοια με ταυτόχρονη μετάδοση 35,000 καναλιών ψηφιακής τηλεόρασης ταυτόχρονα!

Η ιαπωνική NTT Communications δήλωσε επίσημα πως επέκτεινε τις δυνατότητες που έχει για μετάδοση δεδομένων με το Global IP Network ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία να φτάνει πλέον τα 600 gigabits per second (Gbps)!

Η νέα αυτή δυνατότητα περιλαμβάνει τέτοια ταχύτητα που είναι ισοδύναμη με 35,000 ψηφιακής τηλεόρασης ή όλο το υλικό που θα είχαμε από μια καθημερινή εφημερίδα από 500 χρόνια…

Με τις νέες αυτές δυνατότητες η NTT Communications γίνεται ο πρώτος ‘παίκτης’ στην περιοχή και σε δυνατότητα Tier-1 trans-Pacific IP συνδεσισμότητας. Αν και μέρος του καλωδίου είχε ζημιά από τον σεισμό του 2011, αυτό επισκευάστηκε με μειωμένα προβλήματα. Επιπλέον στήθηκαν εναλλακτικές λύσεις από πολλαπλούς παρόχους και εταιρίας καλωδιακές – cable. Το δίκτυο υπακούει στα στάνταρ IPv4 και IPv6 dual-stack, και είναι ένα βασικό δίκτυο της NTT Com – core IPv6 network.

Είναι τέτοια η ζήτηση που για την NTT Com από το 2005 μέχρι το 2010 επταπλασιάστηκε η χωρητικότητα – από τα 500 Gbps στα 600 Gbps σε 4 μήνες.

Με τη σημερινή εποχή να έχει cloud-computing, micro-blogging, κοινωνική δικτύωση και online media-βαριά περιβάλλοντα, όλα πρέπει να βελτιωθούν…