Όλα ξεκίνησαν από μια ενδιαφέρουσα αναφορά της Wall Street Journal…

Πηγές ψηλά στις Nokia καιdMicrosoft όπως ακούγεται, είπαν πως οι εταιρίες πρόκειται να κάνουν μια κοινή πρόταση αναφοράς για τη RIM. Οι δύο εταιρίες ήδη έχουν στενούς δεσμούς με τη WSJ να λέει ως δεν γνωρίζει το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι ομιλίες των Microsoft/Nokia talks ή το αν έχει γίνει η προσέγγιση με τη RIM.

Αν και πολλά τα ερωτήματα για την έκβαση μιας τέτοιας προσπάθειας – δύο μέτρια να δέσεις με ένα που ‘πεθαίνει’ βγάζει κάτι νέο; – η καναδική εταιρία των smartphone είχε ένα καταστροφικό 2011, καθώς το λειτουργικό της tablet, το BlackBerry PlayBook ήταν αποτυχία στις αγορές, ενώ τη ‘πολύτιμη’ υπηρεσία ΒlackBerry internet είχε τεράστιο ‘μπλακ άουτ’ τον Οκτώβρη.

Το ρεπορτάζ της WSJ λέει ακόμη πως η RIM έχει πλησιάσει και αντίπαλα στρατόπεδα για να δώσει άδειες για το λειτουργικό που ετοιμάζει, το BlackBerry 10 (πρώτην BBX).

Το άρθρο λέει; “approached other smartphone makers, including Samsung and HTC, about licensing RIM’s new operating system.” Μάλιστα. Όλα αυτά βέβαια ενώ η εταιρία θα δώσει μάχη για να κρατήσει τα κέρδη της φέτος ενώ η… ιδέα των Nokia και Microsoft να συνδέεονται με την εταιρία του Lazarides, μοιάζει μάλλον καταδικασμένη σε αποτυχία.

Από την άλλη, αν η RIM όντως δώσει μάχη για να ρίξει ως άδεια το BB10 OS στην αγορά, μπορεί να αφήσει το hardware και να εστιάσει στο software. Όπως και να έχει, όλα αυτά είναι σενάρια αφού είχαμε ακούσει ΚΑΙ πως η Amazon είχε σκεφτεί να αγοράσει τη RIM το περασμένο καλοκαίρι.

Πολύφερνη νύφη…