Ο κος Βrad Bird την περασμένη δευτέρα περπατούσε στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της πρώτης του ταινίας με κανονικούς ηθοποιούς, το Mission Impossible 4: Ghost Protocol, με τον κον Tom Cruise. Από την άλλη αν είστε σινεφίλ, τον ξέρετε από ταινίες της Pixar: τα υπέροχα The Incredibles και Ratatouille.

Ο 54χρονος σκηνοθέτης που εργάστηκε και για τα Up, Toy Story 3 όπως και το καταπληκτικό Iron Giant της Warner Bros είναι σίγουρα από τους μετρ του CGI-animation και εργάστηκε για την εταιρία που ανήκε στον κον Steve Jobs.

Ο Jobs αγόρασε την Pixar το 1986 και την εξέλιξε στο animation στούντιο που είναι σήμερα, μια απίστευτη μηχανή παραγωγής hits, και τώρα εταιρία της Disney με την οποία ήρθε σε γάμου κοινωνία το 2006.

Ο Apple CEO και ιδρυτής δεν ήταν animator, αλλά ήξερε τι ήθελε το κοινό. Το mashable τον ρώτησε τι θυμάται για το πρώην αφεντικό του

Τι απάντησε; πως ο Jobs “didn’t settle.” “He wasn’t about making something that was going to be cool next week, he was about making something that was going to be cool 100 years from now,” said Bird.

Κάτι που θα είναι cool για 100 χρόνια. Σπάνια πράγματα…