Οι τιμές των τηλεοράσεων έχουν πέσει στο πιο χαμηλό τους στους τελευταίους οκτώ μήνες όπως λέει έρευνα της IHS iSuppli.

Οι μέσες τιμές για LCD και plasma TV έχουν πέσει στα $1,113.91, ένα ποσό που είναι 3.3% χαμηλότερο στις ΗΠΑ από τα επίπεδα του Οκτωβρίου που ήταν στα $1,152.55, όπως λέει η αναφορά IHS iSuppli U.S. TV Price & Specifications Tracker.

Το νούμερο του Νοεμβρίου είναι και το μικρότερο που είχαμε ποτέ από τον Μάρτιο που η μέση τιμή ήταν $1,086.64.

Οι αναλυτές δίνουν και ως αιτία την διαβόητη Black Friday όπως είπε η κυρία Lisa Hatamiya, μια βοηθός της IHS στον τομέα – displays research associate.

Οι απαιτήσεις για την αγορά είναι συνδυασμένες με άλλα οικονομικά ζητήματα όπως η ανεργία και άλλα συνδυασμένα στοιχεία ενώ ο ανταγωνισμός και ανάμεσα στους κατασκευαστές και τα καταστήματα είναι ένα ζήτημα,

Στις LCD TV εκεί που είχαμε μεγάλη πτώση ήταν στην κατηγορία των τηλεοράσεων ‘μη-LED’, δηλαδή τις cold cathode fluorescent lamp (CCFL) ενώ οι light-emitting diode (LED), οι πιο… λεπτές δηλαδή, πάνε καλύτερα.

Στην πρώτη κατηγορία των CCFL, οι 50άρες έπεσαν μέσο όρο κατά $201, σε σύγκριση με τα $54 για τις 40άρες LED, είπε η IHS.

Φθηνότερες και οι 3D LCD TV με μέση τιμή $2,201- μείωση 0.7% σε σύγκριση με το μήνα πριν και 27% σε σύγκριση με πέρυσι όπως λέει η IHS.

Οι δε plasma έχουν πέσει κατά 4% το Νοέμβρη με μέση τιμή τα $1,533.

Ανταγωνισμός…