Το mashable ετοίμασε μερικά από τα επιτεύγματα της υπηρεσίας που είχε τη μεγαλύτερη άνοδο το 2011: ΟΧΙ δεν είναι το Facebook που με τα 800 εκατομμύρια χρηστών ‘κόλλησε’, είναι το Twitter που απέκτησε ουσία και λόγο ύπαρξης. Είναι η ΜΕΓΑΛΗ social networking επιτυχία του 2011 και το microblogging επίτευγμα…
1. Η Αίγυπτος μπλοκάρει το Twitter

Τον Ιανουάριο του ’11 το καθεστώς της Αιγύπτου προσπαθεί να μπλοκάρει το microblogging του Twitter αλλά και άλλα site. Τελικά η αραβική άνοιξη ξεκίνησε από μια Facebook Page, αλλά είναι στο Twitter που γίνεται το postάρισμα φωτογραφικών, feeds και όχι μόνο με διάφορα hashtags.

Εικόνα τηγ iStockphotomtrommer


2.  Εκλεισε τα 5…

Το επίτευγμα έγινε πραγματικότητα με ένα νέο website στον αέρα το discover.twitter.com με 16 γνωστούς users αλλά και ένα YouTube βίντεο.

Εικόνα της Discover.twitter.com


3. Έρχονται τα Local Trends σε 70 τοποθεσίες στο όλο τον κόσμο.

Local Trends σε επιπλέον 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο: και στη Νότιο Αφρική, την Jakarta, το Santiago και την Ιαπωνία. Με το χαρακτηριστικό έχεις τι είναι trending σε κάθε περιοχή.


4. Twitter: αγόρασε το TweetDeck

 Μιλάμε για τον Μάιο οπότε και η εταιρία αγόρασε τον personal browser με τον οποίο διαχειρίζεσαι όλα τα social networks σε ένα dashboard. Ακούγεται πως η αγορά κόστισε $40 εκατομμύρια.

Εικόνα της TweetDeck


5. Twitter και “Follow” κουμπί για Websites

Πάλι τον Μάιο έγινε το λανσάρισμα του κουμπιού “follow” για να μπορείς να είσαι συνδρομητής σε Twitter feeds  και ατόμων και εταιριών από εξωτερικά websites. Έτσι πολλοί προσέθεσαν και “follow us” link στα sites τους.


6. Και Photo & Video Sharing

Από τον Ιούνιο μπορεί κανείς να προσθέσει  υπηρεσίες και βίντεο από third-party υπηρεσίες όπως Twitpic κκαι Yfrog, ενώ φέτος έχεις κατευθείαν ανέβασμα τους σε tweets χωρίς να φύγεις από το site.


7. Twitter.com και περιεχόμενο από Amazon, Foursquare, Meetup

Από την Ιούνιο προσθέτεις multimedia περιεχόμενο χωρίς να φύγεις από το Twitter.com. Με νέα social εργαλεία όπως AmazonAOL VideoFoursquarePlancast και Gowalla. Τα multimedia στο Twitter εμφανίζονται όταν tweetάρεις links από αυτά τα site.


8. Περισσότερα από 200 εκατομμύρια Tweets την ημέρα
Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια tweets το 2010 και έφτασε τα 200 εκατομμύρια tweets την ημέρα, 2,400 tweets /δευτ. Το Twitter έχει 1.4 δισ. tweets/εβδομάδα.

Εικόνα της iStockphotomatspersson0


9.  Twitter: τώρα αξίζει $7 δισ.

Έτσι λέει η The Wall Street Journal, με αξία $3.7 δισ. τον Δεκέμβριο του 2010 και το Twitter να αξίζει $7 δισ. τον Ιούλιο.

Εικόνα της iStockphotocruphoto


10. Και Activity Stream

Ένας web application επανασχεδιασμός: το Twitter εισάγει τα χαρακτηριστιλά “@[username]” και “Activity” με το @username, να αντικαθιστά τιο mentions tab, και να περιλαμβάνει tweets ειδικά για users via @replies, favorite tweets και retweeted tweets αλλά και follow notifications. Η δε Activity tab, είναι σαν το notifications στο Facebook News Feed.


11. Twitter και 100 εκατομμύρια Active Users

Το Σεπτέμβρη ο Twitter CEO Dick Costolo αποκάλυψε πως το Twitter έχει 100 ενεργούς users που κάνουν log in μια φορά το μήνα και 50 εκατομμύρια active users την ημέρα. Ο κος Costolo είπε πως 200 εκατομμύρια user χρησιμοποιούν την τεχνολογία microblogging κάθε μήνα, άνοδος 82% από την αρχή του 2011.

Εικόνα Flickrshawncampbell


12. Twitter και το Web Analytics Tool

Ονομάζεται  Twitter Web Analytics και είναι ένα εργαλείο για το traffic των websites μέσω Twitter.


13. Twitter σε πέντε νέες γλώσσες

Από τον Σεπτέμβριο σε Hindi, Tagalog, Malay και απλά Κινέζικα με συνολικά  17 γλώσσες. Φέτος και Ολλανδικά και Ινδονησιακά.

Εικόνα των  iStockphotowarchi


14. Στην 340 Madison Avenue τα νέα γραφεία…

Και η ανακοίνωση από την ίδιο τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον Michael Bloomberg που μαζί με συνιδρυτή της εταιρίας Jack Dorsey ανακοίνωσαν τα γραφεία στην 340 Madison Avenue. Εκεί ήταν τα γραφεία του Facebook στο Manhattan.


15.  Twitter και νέος επανασχεδιασμός με Embeddable Tweets

Αυτό το μήνα. Κλείνει τι 2011 με νέο look για το website, τις mobile apps και το TweetDeck, όπως και embeddable tweets, με ενσωμάτωσε με one-line code σε ένα site.