Είναι ένα project του UNStudio. Αυτός είναι ένας τερματικός σταθμός για το αεροδρόμιο Kutaisi που σχεδίασε το ολλανδικό γραφείο. Το νέο σχέδιο θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο της Γεωργία, τον Mikheil Saakashvili.

Μια χώρα που εξελίσσεται, προχωρά και προσδοκά μια νέα ‘ταυτότητα’. Μια νέα πύλη για τη χώρα.

Με την προσθήκη του van Berkel τερματικού σταθμού η Γεωργία θα είναι πιο προσβάσιμη. Δείτε η συναρπαστική δουλειά…

Το project περιλαμβάνει έναν τερματικό σταθμό των 4,000 τ.μ και έναν καταπληκτικό πύργο των 55m μέτρων. Ανοιχτοσιά και futuristic εικόνα…

Ειδικά ο Πύργος ελέγχου είναι απίστευτα sleek και αέρινος, με καμπύλες ενώ αλλάζει χρώμα όταν υπάρχει αλλαγή στη ροή της εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι είναι και σαν σημείο αναφοράς για τον διεθνή αερολιμένα ενώ ‘δείχνει και το δρόμο’ για την πρωτεύουσα Kutaisi και το νέο κοινοβούλιο.

Πολλές από τις πρακτικές της του project θα εφαρμοστούν και σε άλλα μελλοντικά σχέδια στη Γεωργία ενώ και η οροφή είναι ecο. Φιλοξενεί φωτοβολταϊκά και συλλέγει το βρόχινο νερό.

Η ολοκλήρωση είναι προγραμματισμένη για τον φετινό Σεπτέμβρη.

Πελάτης του Terminal: United Airports of Georgia, LLC
Client Air Traffic Control Tower και Γραφεία: Sakaeronavigatsia LTD.
Τοποθεσία: Kutaisi, Γεωργια
Χώρος: 11.000 m2
Πρόγραμμα: “International airport terminal, air traffic control tower and offices for navigation”
Κατάσταση: Concept Σχεδιασμός 2011, Κατασκευή 2012
Των: UNStudio: Ben van Berkel, Gerard Loozekoot with Frans van Vuure and Filippo Lodi, Tina Kortmann, Roman Kristesiashvili, Gustav Fagerström, Wendy van der Knijff, Machiel Wafelbakker, Deepak Jawahar

…από δημοσίευση archdaily.com