Την ανακοίνωση έκανε η JVC και αφορά την κάμερα GY-HMQ10, την “…πρώτη στον κόσμο 4K κάμερα χειρός”, που “γράφει και αναπαράγει” εικόνες με τέσσερις φορές την ανάλυση του σημερινούν Full HD…

H κάμερα χρησιμοποιεί το τσιπ της JVC, το Falconbrid LSI που παίρνει raw δεδομένα από τον αισθητήρα CMOS της κάμερας και το αναλύει – dematrixes (deBayers), σε πραγματικό χρόνο. Η GY-HMQ10 μπορεί να στείλει 4K εικόνες σε ένα μόνιτορ ή σύστημα προβολής σε πραγματικό χρόνο “…χωρίς υστέρηση” – latency. Εκτός από εικόνες 4K, η GY-HMQ10 μπορεί να δώσει και 1080i ή 1080/60p full HD με αισθητήρα 8.3 megapixel.


Παρόμοια σε μέγεθος με την JVC GY-HM150 ProHD, η JVC GY-HMQ10 έχει φακό F2.8 10x ζουμ και οπτικό σταθεροποιητή όπως και έγχρωμο viewfinder οθόμη στις 3.5′ αφής LCD, και νέο user interface.

To HD εγγράφεται σε μια κάρτα συμβατή με συστήματα editing ενώ υπάρχει εκόμη το: Focus Assist, manual και auto έλεγχος εστίασης, “…iris, gain, shutter, gamma, color matrix, and white balance.”

Μικρόφωνο, balanced XLR συνδέσεις και phantom power στο χερούλι, stereo μικρόφωνο και τιμή από $4,995, για παραδόσεις Μάρτιο του 2012.

Η κάμερα στέλνει και live 4K από τέσσερα HDMI…