Τα νέα αυτά ακουστικά της Sony υπόσχονται μια τεχνολογία ηχείων νέας γενιάς και “…μια βελτιωμένη ακουστική εμπειρία”. Ναι, και επισήμως σε Ευρώπη και τη χώρα μας η νέα γκάμα ακουστικών εξαιρετικής ποιότητας, τύπου in-ear, της Sony.

Είναι μια στιγμή-σταθμός: πρώτα ακουστικά της Sony τα με την καινοτόμο τεχνολογία Balanced Armature (BA), η τεχνολογία, – η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως τεχνολογία ισορροπημένης περιέλιξης, που περιορίζει δραστικά το μέγεθος των μονάδων οδήγησης – drivers, συγκριτικά με τα συμβατικά, ακουστικά δυναμικής σχεδίασης.

Αποτέλεσμα: νέο design, με εξαιρετική ποιότητα ήχου, υψηλή ευαισθησία και βελτιωμένο σύστημα απομόνωσης του θορύβου από το περιβάλλον. Επιπλέον για πρώτη φορά, είναι δυνατόν να συνδυάσουμε πολλαπλές μονάδες οδήγησης σε ένα ακουστικό και να επιτύχουμε πρωτοφανή επίπεδα ηχητικής διαφάνειας, λεπτομέρειας και μουσικότητας.

Συνολικά είναι…11!

Η σειρά ακουστικών XBA περιλαμβάνει 11 μοντέλα υψηλής απόδοσης και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ακουστικών προτιμήσεων και lifestyle.

Τεχνολογία Balanced Armature: μια εκπληκτική καινοτομία από την Sony για τα in-ear ακουστικά

Στην καρδιά κάθε μοντέλου της νέας σειράς ακουστικών βρίσκεται μια επαναστατική μονάδα οδήγησης τεχνολογίας Balanced Armature (BA), η οποία εξελίχθηκε αποκλειστικά από τη Sony.

Με μέγεθος μικρότερο από το ένα τέταρτο του μεγέθους μιας συμβατικής μονάδας οδήγησης δυναμικής σχεδίασης των 13.5 mm, η τεχνολογία ισορροπημένης περιέλιξης προσφέρει παρόμοια επίπεδα ευαισθησίας από μια σφραγισμένη, υπερ-ελαφριά μονάδα, η οποία αποδίδει ήχο με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Αντίθετα με τις συμβατικές δυναμικές μονάδες οδήγησης πλήρους φάσματος, οι ξεχωριστές μονάδες ΒΑ μπορούν να ρυθμιστούν για την βέλτιστη απόδοση μπάσων, μεσαίων ή υψηλών συχνοτήτων. Επιπλέον, το μικροσκοπικό μέγεθος κάθε μονάδας ΒΑ επιτρέπει τον συνδυασμό πολλών μονάδων σε ένα και μόνο ακουστικό – ακριβώς όπως στα ηχεία με ξεχωριστές μονάδες χαμηλών (γούφερ), υψηλών (τουΐτερ) και μεσαίων συχνοτήτων.

Η δομή του καλύμματος για την ακύρωση του εξωτερικού θορύβου (Noise Blocking Structure) εκτός από το ότι συμβάλλει στην άψογη εφαρμογή του μικροσκοπικού ακουστικού στο αυτί, βελτιώνει την ηχομόνωση τόσο στο εσωτερικό, όσο και έξω από το ακουστικό. Συγκριτικά με τη σχεδίαση των δυναμικών μονάδων οδήγησης, οι εξωτερικοί ήχοι που εισέρχονται στο αυτί μειώνονται, ώστε να μπορείτε να βυθιστείτε απερίσπαστοι στην ακουστική εμπειρία χωρίς να διασπάται η προσοχή σας από τους εξωτερικούς θορύβους. Επίσης μειώνεται η διαρροή ήχου έξω από το ακουστικό, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα της ακρόασης όταν περιστοιχίζεστε από άλλα άτομα.

Τα μοντέλα XBA-1/2/3/4 διαθέτουν εξωτερικό κάλυμμα διπλής στρώσης, το οποίο φιλοξενεί τις μονάδες οδήγησης. Η συγκεκριμένη σχεδίαση αποσβένει τους κραδασμούς και αποκόπτει το ανεπιθύμητο φαινόμενο του συντονισμού με αποτέλεσμα την εξαιρετική απόδοση των μεσοϋψηλών συχνοτήτων.

Τα in-ear XBA-1, XBA-2, XBA-3, XBA-4

Ανεξάρτητα από το αν είστε λάτρης της τζαζ, των φωνητικών, της κλασσικής μουσικής ή των σύγχρονων ρυθμών, θα βρείτε ένα in-ear ακουστικό από τη Sony το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τις ακουστικές σας προτιμήσεις.

Με τη μοναδική του μονάδα οδήγησης Balanced Armature πλήρους φάσματος, τα ακουστικά XBA-1 σας χαρίζουν εξαιρετική αναπαραγωγή μουσικής από οποιαδήποτε πηγή, με έμφαση στα διαυγή, κρυστάλλινα φωνητικά.

Το μοντέλο XBA-2 διαθέτει μια επιπλέον μονάδα χαμηλών συχνοτήτων (γούφερ), η οποία το καθιστά την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της χορευτικής μουσικής που αναζητούν μπιτάτα ρυθμικά μπάσα.

Το XBA-3 διαθέτει ακόμη και μια τρίτη μονάδα υψηλών συχνοτήτων (τουΐτερ), η οποία χαρίζει εκπληκτική λεπτομέρεια στα πρίμα.

Τέλος, για τους φανατικούς audiophile, το μοντέλο XBA-4 διαθέτει τέσσερις μονάδες οδήγησης: πλήρους φάσματος, γούφερ, τουΐτερ και ένα επιπλέον υπερ-γούφερ για εκτενέστερα μπάσα.

Ακουστικά in-ear XBA-1iP, XBA-2iP, XBA-3iP, XBA-4iP για iPod/iPhone/iPad

Ιδανικά για τους εραστές της μουσικής, τα μοντέλα XBA-1iP, XBA-2iP, XBA-3iP και XBA-4iP, προσφέρουν επιπλέον την ευκολία ενός in-line χειριστηρίου για τη ρύθμιση των λειτουργιών του μουσικού player. Υπάρχει επίσης ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο για να απολαμβάνουν οι χρήστες του iPhone κλήσεις hands–free.

Ακουστικά in-ear XBA-NC85D με ψηφιακό σύστημα ακύρωσης θορύβου
Απολαύστε την αγαπημένη σας μουσική μέσα σε απόλυτη ησυχία με τα ακουστικά XBA-NC85D: τα μικρότερα και ελαφρύτερα in-ear ακουστικά του κόσμου με σύστημα ψηφιακής ακύρωσης θορύβου (Digital Noise Cancelling – DNC). Η μικροσκοπική μονάδα οδήγησης BA αφήνει χώρο μέσα στην κάψα του ακουστικού για τον ενσωματωμένο ενεργειακά αποδοτικό επεξεργαστή DNC, ένα μικρόφωνο και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αυτή η εξοικονόμηση χώρου λόγω σχεδίασης, καθιστά τα XBA-NC85D τα πρώτα in-ear ακουστικά του κόσμου με σύστημα ψηφιακής ακύρωσης θορύβου χωρίς κουτί για τη μπαταρία τους (‘box-free’).

Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) για την ακύρωση του θορύβου, αναλύει αυτόματα τον θόρυβο στο υπόβαθρο και μειώνει την φασαρία από το περιβάλλον κατά ποσοστό 97,5%. Η ζωή της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη και φτάνει τις 20 ώρες. Τα ακουστικά μπορούν να επαναφορτιστούν πολύ εύκολα, μέσω θύρας USB σε οποιοδήποτε PC: απλά συνδέστε το βύσμα στον παρεχόμενο USB-AC αντάπτορα φόρτισης.

Τα  in-ear XBA-BT75 με Bluetooth

Απολαύστε την ευκολία της ασύρματης αναπαραγωγής μουσικής από το smartphone σας ή από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει Bluetooth®. Τα στιλάτα και άνετα στη χρήση XBA-BT75 φιλοξενούν τις μικροσκοπικές μονάδες BA, τον δέκτη Bluetooth® και την κεραία μέσα στην ίδια κάψα. Υπάρχει και επιπλέον χώρος για μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία παρέχει ενέργεια για 3,5 ώρες συνεχούς ασύρματης ακρόασης.

Όπως και στα XBA-NC85D, αυτή η ‘no battery box’ σχεδιαστική λύση καθιστά περιττή την ύπαρξη ξεχωριστού κουτιού χειρισμού που θα φιλοξενούσε τα ηλεκτρονικά και την πηγή ενέργειας. Η παρεχόμενη θήκη μεταφοράς παίζει και το ρόλο ενός βολικού, υπερ-φορητού φορτιστή. Με τη δική της εσωτερική μπαταρία, η θήκη μπορεί να φορτίσει έως και 2,5 φορές τα ακουστικά: υπεραρκετή ενέργεια για να λειτουργήσουν τα ακουστικά σας κατά τη διαδρομή προς το σπίτι μετά από τη δουλειά.

Σπορ in-ear: τα XBA-S65

Σχεδιασμένα να ακολουθούν τις καμπύλες του αυτιού για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στη χρήση, τα XBA-S65 θα σας συνοδεύουν με λεπτομερή, hi-fi ήχο ενώ γυμνάζεστε ή τρέχετε. Είναι αδιάβροχα, μπορούν να πλυθούν και διαθέτουν μια αδιάβροχη επίστρωση με μεμβράνη υψηλής ηχοπερατότητας, η οποία προστατεύει τις μονάδες οδήγησης από πιτσιλιές ή κάποια σύντομη βύθιση στο νερό. Είναι ιδανικό σε περιπτώσεις που γυμνάζεστε στο ύπαιθρο κάτω από βροχή ή όταν κάνετε ντους μετά το γυμναστήριο. Ο ρυθμιζόμενος μηχανισμός που συγκρατεί το ακουστικό στο αυτί είναι απόλυτα ασφαλής, άνετος στην εφαρμογή και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζετε τίποτα από την ηχητική απόδοση και την εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Η νέα σειρά των in-ear ακουστικών με τεχνολογία Balanced Armature από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τις αρχές Απριλίου 2012.