Στους βασικούς νικητές…

Οι τηλεοράσεις, με τη φετινή CES να ΄σμπρώχνει΄ το 3D κάτι καλό αφού σήμερα πάρα πολλές τηλεοράσεις είναι 3D-capable. Από την άλλη φέτος Sony, Samsung και Sharp ακολούσαν τους δρόμους τους με τηλεοράσεις που εκτός του 3D έχουν διαδραστικότητα και περιεχόμενο. Πλέον, πολύ περιεχόμενο. Ενώ η Sharp έδωσε σημασία στο μέγεθος, η Sony με την Crystall Clear τεχνολογία έχει δική της τεχνολογική λύση για εντυπωσιακή εικόνα Ανόργανης Τεχνολογίας σε μεγάλα μεγέθη, οι LG και Samsung είναι σε δική τους μάχη στο θέμα OLED.

H Sony…

Ναι, στους φετινούς νικητές είναι η Sony και δίκαια με πολύ cool stuff. Φέτος στην CES η εταιρία είχε ένα γεμάτο περίπτερο με cool πράγματα από τα τόσο gadgetfreak 1080p 3D κυάλια μέχρι τα Sony-Ericsson κινητά, το Xperia Ion και το S και τόσα άλλα σε νέες tv όπως η ΗΧ850 σειρά, τα πρωτότυπα σε υπολογιστές.

Streaming και media υπηρεσίες…

Παντού φέτος: με υπηρεσίες όπως Pandora, Skype, Amazon streaming αλλά και νέα ‘μοντέλα’ όπως τα ‘κανάλια’ του Sony Unlimited και άλλων tv εταιριών. Κάθε συσκευή μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή για να τρέχει Netflix (όπως και 3D games).

ARM και όχι μόνο…

Η Intel μπορεί να είναι κυρίαρχη στα desktop, η ARM έχει τον mobile και τον embedded κόσμο. Φέτος στη CES, είχαμε έναν κόσμο από smart TV, tablet, κινητά και άλλες συσκευές. Τα πιο πολλά μηχανήματα έχουν επεξεργαστή ARM. Η NVIDIA με φτηνά Android 4.0 tablet, η Qualcomm σε πολλές τηλεοράσεις και δυνατές media συσκευές, η Marvell ήταν στο ‘tablet του λαού’ το OLPC XO-3. Με άλλα λόγια η ARM ήταν παντού και η Ιntel έχει πλέον κάτι να δείξει σε smartphone…

Η RIM – καλή επίδοση…

Η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε και τόσο αλλά το PlayBook 2.0 update είναι στα ‘συν’. Πιο λειτουργικά, καλοστημένα τα όσα προσφέρει η εταιρία ενώ το PlayBook είναι σήμερα ένα πολύ ικανότερο tablet από ότι ήταν και έχει στοιχεία όπως τις κινήσεις και το λειτουργικό – gesture and UI, που είναι εντυπωσιακά.

Οι χαμένοι…

Apple

Οι φαν της εταιρίας θα περίμεναν η Apple, μια και είμαστε και σε ΗΠΑ, να ‘χτυπήσει’ σε λάμψη τη CES και με όσα ακούγονται για iPad και  iTV. Τι εννοούμε; Μοιάζει τα tablets και τα διάφορα μηχανάκια να έχουν φτάσει μαζί με τις λύσεις σε περιεχόμενο, το iTunes, ενώ οι smart TVs που έδειξαν οι εταιρίες ήταν, ίσως για πρώτη φορά, φέτος ΠΟΛΥ καλές, και όχι κάτι μορφώματα που σε έκαναν να κατσουφιάσεις. Η Apple ΕΧΕΙ να φοβηθεί.

Από Apple είχαμε μόνο κάτι σε αξεσουάρ και τις Thundebolt συσκευές.

Καταναλωτές

Ναι, ίσως για τους απλούς καταναλωτές να ήταν μέτρια έκθεση: σε tablet και κινητά πολλά είναι ως τεχνολογίες κάπου ‘στα μισά’ της εξέλιξης ακόμη. Το Ice Cream Sandwich, οι τηλεοράσεις και τα διάφορα interfaces είναι σε εξέλιξη. Θα είναι συναρπαστικά, αλλά κάπου σε… λίγο.

Ultrabooks

Τα ultrabooks είναι κάτι που έχει πολύ hype αλλά κάπως… βαρετά. Ναι, είναι πιο λεπτά από τα κανονικά μοντέλα αλλά; Και τι με αυτό; Είχαμε πολλά αλλά λίγο παραπάνω ξεχώρισαν τα των Toshiba και  Lenovo και μέχρι εκεί. Μη μας παρεξηγείτε: είναι πολύ καλά μηχανάκια αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια ήταν η πρώτη γενιά, οπότε…

Set-top κουτιά

Ειδικά για τις ΗΠΑ: τα Boxee Box και Roku, όπως και το Tivo είναι εδώ και χρόνια στις επάλξεις αλλά οι “smart” TVs μάλλον θα τα ξεπεράσουν γρήγορα. Αυτό για εμάς στην Ευρώπη είναι καλό…

Και η CES;

Χαίρει άκρας υγείας με  153,000 επισκέπτες και 3100 εκθέτες. Είναι μεγάλη, έχει πράγματα να μας πει και μαζί με την iFA του Βερολίνου είναι οι δύο Γίγαντες.