Που έπεσε το φως των προβολέων;

1. Ultrabooks

Ναι, όπως είπαμε δεν είναι το WoW factor αλλά κυριάρχησαν στη CES και ελπίζουν ως ‘οικογένεια’ να σημαδέψουν την εποχή ‘post-PC’. Κάτι έγινε με υβριδικές συσκευές και αφή αλλά και το γεγονός πως υπάρχει ‘ένα και μοναδικό στιλ’ – το ala MacBook Air, δεν ξέρουμε αν είναι και το καλύτερο.

2. Wi-Fi και παντού..

Κάθε χρόνο και πιο ισχυρά τα συστήματα. Με τα media να έχουν πλέον ενσωματωμένες low-power λύσεις. Στη CES μεγαλύτερη εγκαθίδρυση των: WiMAX/3G; WHDMI και WirelessHD αλλά και ZigBee και Bluetooth. Στόχος; τα… αναθεματισμένα καλώδια. Το Wi-Fi καλωσόρισε και τα gigabit standards (11ac και 11ad) ενώ η Qualcomm μπαίνει στο παιχνίδι με την αγορά της Atheros.

3. LTE smartphones

Η 4η γενιά. Η Nokia δε προσπάθησε να επανέλθει με τοLumia 900, αλλά μάλλον αρκετά 4G κινητά ετοιμάζονται. Στις ΗΠΑ ως πάροχος είναι η Verizon που το παλεύει ενώ και οι Κινέζοι με το Huawei Ascend και όχι μόνο, μπαίνουν πριν την Apple στο 4G game.

4. TV και smart πάνε μαζί

Οι τηλεοράσεις πλέον είναι web-enabled ενώ εταιρίες όπως η Sony έχουν πλέον ετοιμάσει το multi-device παιχνίδι με εναρμονισμένες λειτουργίες: η tv είναι μια smart screen μαζί με το κινητό, το PC και το tablet. Ααα, και το Android TV οικοσύστημα επανέρχεται από την ύπνωση.

5. Cloud

Παντού και σε όλες τις mobile συσκευές με την Amazon και το Kindle στις ΗΠΑ να έχει κάνει εντύπωση και τις Google και Apple από πίσω. Ακόμη; Acer, Lenovo, Sony, HTC και άλλοι με cloud service providers ετοιμασίες…