H ώρα για το διάστημα έφτασε…

Είναι μια συνεργασία των YouTube, Lenovo και Space Adventures σε συνεργασία με την Ιαπωνική NASA – National Aeronautics and Space Administration (NASA), την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εuropean Space Agency (ESA), το Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)…

Οι υπηρεσίες ανακοίνωσαν το YouTube Space Lab και τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού για 14-18χρονα. Στόχος; να ετοιμαστεί ένα πείραμα που θα λάβει χώρα στο διάστημα.

Οι πιο πολλοί φιναλίστ από τις ΗΠΑ, 10, ενώ η Ινδία έχει 9. Στο top five είναι ακόμη: η Πολωνία, ο Καναδάς, η Ισπανία ενώ από τις ΗΠΑ οι φιναλίστ είναι από 7 πολιτείες.

Από σήμερα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, η κοινότητα YouTube καλείται να αποφασίσει μαζί με τον καθηγητή Stephen Hawking, τον NASA “Associate Administrator for Human Exploration and Operations” κο William Gerstenmaier, τον NASA “Associate Administrator of Education” και πρώην αστροναύτη Leland Melvin, τον αστροναύτη της ESA Frank De Winne, τον αστροναύτη της JAXA Akihiko Hoshide και τον ιδρυτή του Cirque du Soleil (1) Guy Laliberté.

Οι YouTube users και επιτροπή θα αποφασίσουν για 6 περιφερειακούς νικητές (2 ομάδες από 3 περιοχές) που θα πάνε κατά Washington, DC και εκεί 2 ομάδες από κάθε ηλικιακή ομάδα θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο…