Στη φετινή CES 2012 είχαμε μια… υπέροχη τεχνολογικά εβδομάδα. Και οι τεχνολογίες της TV πολλές ενώ για πρώτη χρονιά είχαμε αρκετά προϊόντα με 4K TV (ανάλυση 4096 x 2160). Και τηλεοράσεις και βιντεοπροβολέα με native ανάλυση και κάμερες…

Έτσι λοιπόν τα ultra-hi res panel δείχνουν πιο κοντά και το 4K περιεχόμενο θα αρχίσει να έρχεται.

Ήδη υπάρχουν players που θα κάνουν upscale 4K βίντεο από περιεχόμενο 1080p και το πρώτο από αυτά είναι το 790 της Sony με την Onkyo να αναμένεται και ίσως άλλα.

Από την άλλη το true 4K περιεχόμενο είναι κάποια χρόνια μακριά και ένα στάνταρ διανομής – distribution standard ΚΑΠΟΙΑΣ μορφής είναι άμεσα αναγκαίο!

Το Blu-ray ως πιθανή λύση και ειδικά με την τεχνολογία ultraviolet υπάρχει αλλά τι κάνουν; Οι εταιρίες ΓΙΑΤΙ δεν έχουν ήδη ετοιμάσει 4K βίντεο παραλλαγή.

Έχουν γίνει κάποια σε βιομηχανικό επίπεδο meeting για το 4K αλλά προχειρότητες: το i4K workgroup δεν μπορεί καν να συμφωνήσει πως είναι workgroup, άρα ένα στάνταρ είναι πολύ μακριά.

Βέβαια το 4K περιεχόμενο ΕΙΝΑΙ μακριά. Τα demos του 4K στη CES ήταν από σκληρούς ενώ το μόνο… αστείο που ακούγεται είναι πως το 4K TV μηχανάκι πρέπει να ονομάζεται 2160 (!) ή αλλιώς 1080p με τετραπλάσια pixels.