Ο κόσμος του Ιντερνέτ επαναστάτησε για τους νόμους SOPA και PIPA και έτσι είχαμε την απόσυρση του PIPA από την αμερικανική Γερουσία…

Ταυτόχρονα φαίνεται πως πρέπει να ετοιμαστούμε για… μάχη στο Διαδίκτυο με το Megaupload να έχει κλείσει και τουςAnonymous σε επίθεση. Η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη αναβλήθηκε και ενώ ο κύριος Χάρι Ράιντ δεν έφερε τους λόγους, φαίνεται πως δεν μαζεύονται οι 60 γερουσιαστές για την πλειοψηφία οπότε το PIPA (Protect IP Act) ‘πάγωσε’ χθες Παρασκευή.

Οι υποστηρικτές δε των νόμων, φαίνεται να έχουν υποστεί μια ήττα και, μάλλον θα κάνουν καλά να μην προσπαθήσουν ξανά εκτός αν θέλουν να έχουμε ένα ακόμη 2011, μια χρονιά που το hacktivism νίκησε σε κάθε επίπεδο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης της Βουλής ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο SOPA (Stop Online Piracy) θα μετατεθεί χρονικά «μέχρι να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία για το ζήτημα» όπως μεταφέρει το kathimerini.gr ενώ δηλώθηκε πως επισήμως ειπώθηκε: «Πρέπει να επανεξετάσουμε την προσέγγιση για το πώς θα επιλύσουμε καλύτερα το πρόβλημα των ξένων κλεφτών που κλέβουν και πουλούν αμερικανικές εφευρέσεις και προϊόντα» από τονβ Λάμαρ Σμιθ, πρόεδρο της επιτροπής.

Την Πέμπτη που μας πέρασε φαίνεται να υπήρχε υποστήριξη για το PIPA με 37 υπέρη και 22 κατά αλλά σε αντιστοίχηση στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ για το SOPA και την Βουλή των Αντιπροσώπων, είχαμε 100 κατά και 26 υπέρ. Η δε διοίκηση Obama δήλωσε πως μάλλον θα έριχνε βέτο στα νομοθετήματα καθώς ήταν ενάντια στον αμερικανικό τρόπο σκέψης – “…violate American principles and the concept of an open Internet.”

Μιλάμε για νομοσχέδια ΄φωτιά’ και μια λογοκρισία που για το 2012 αντιστοιχεί σε μεσαίωνα αφού αν προχωρούσε η ψήφιση οποιοσδήποτε κάτοχος υλικού με πνευματικά δικαιώματα θα μπορούσε να ζητήσει και να πετύχει δικαστικά το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας που περιέχει το υλικό. Χωρίς διαδικασίες και, κατά τους αντιμάχους, χωρίς να υπάρχουν νόμιμα εγκρίσης, με μια σχεδόν απολυταρχική διαδιακασία ΚΑΘΕ site για το οποίο θα μπορούσε να υπάρχει καταγγελία, θα ήταν αόρατο για τους χρήστες όλου του Ίντερνετ.

Τη… δουλειά έκανε και η Wikipedia που ‘μαύρισε’ για μια ημέρα ενώ υπήρξαν σελίδες που προέτρεπαν τους Αμερικανούς να τηλεφωνήσουν μαζικά στους αντιπροσώπους τους και να τους επισημάνουν την κατάσταση με το τηλεφωνικό κέντρο του Κογκρέσου να παγώνει…

Άμεση και επίθεση των Anonymous αφού 10 site μεταξύ των οποίων και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και της MPAA (είναι η ένωση των αμερικανικών στούντιο) δέχτηκαν επιθέσεις και έπεσαν…