Ναι, από τα περιφερειακά υπολογιστών τώρα στα… αυτοκίνητα!

Η πρακτικότητα έχει να κάνει και σε σχέση με τις μπαταρίες EV οχημάτων. Οι Γερμανοί θέλουν τα EVs τους να δοκιμαστούν με μια τέτοια τεχνολογία – το “Effizienzhaus-Plus mit Elektromobilität” project.

Το “Effizienzhaus-Plus mit Elektromobilität” – “House-Plus efficiency with electric mobility” – project είναι ένα γερμανικό σχέδιο για πιο αποδοτικά νοικοκυριά. Οι Γερμανοί θέλουν μια οικογένεια 4 να ζει σε ένα σπίτι κοντά στο Βερολίνο για 15 μήνες από τον Μάρτιο του 2012. Ειδικά σχεδιασμένο για αποδοτική χρήση τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο – φωτοβολταϊκά, διαχείριση ενέργειας, όλα σε δίκτυο με τις διαρροές να πηγαίνουν σε μπαταρίες και να φορτίσουν τα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας.

Οι Audi, BMW, Daimler, Opel και VW θα δοκιμάσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα για τρεις μήνες η κάθε μια. Τα Mercedes-Benz A-Class E-CELL με τροποποίηση επαγωγικής φόρτισης θα δοκιμάσουν την χωρίς καλώδια χρήση ενώ ειδική δομή έχει στηθεί μέσα στο σπίτι και το A-Class E-CELL έχει δικές του οθόνες.

Εκτός αυτού η Daimler θα ρίξει και ένα second-generation smart fortwo ηλεκτρικό, όπως και το smart ebike για να δοκιμαστεί η καθημερινή χρήση…

Περισσότερα στην Effizienzhaus-Plus mit Elektromobilität project σελίδα…