H Sony εξετάζει να χρησιμοποιήσει και παθητική τεχνολογία οθονών – FPR (Film Patterned Retarder) για panel στις σειρές των tv της

Σύμφωνα με αναφορές στους Korean Times, υπάρχει σοβαρή περίπτωση η Sony να πάρει από τη LG Display 3D panel και μετά τη λήξη της ‘συμβίωσης’ της με τη Samsung.

Αν είναι αλήθεια οι πληροφορίες, στο 3D μέλλον της εταιρίας είναι σημαντική εξέλιξη αφού θα πάει και σε παθητικά, εκτός των active shutter οθονών.

Μια φήμη για τέτοια εξέλιξη υπήρχε και από το Μάρτιο του 2011…

“Considering Sony’s aggressive drive for outsourcing in flat screens, LG will likely receive more orders. It is better-positioned for product commitment, on-time delivery and pricing than Taiwanese flat-screen suppliers,” είπε η πηγή από την LG που έτσι εξηγεί πως η εταιρία του θα πάρει και panel από την εταιρία αφού η κορεατική εταιρία ‘υπόσχεται’ γρήγορη παράδοση.

Η LG Display ήδη δίνει panel σε Philips, Toshiba και Vizio, όλα αυτά όμως ΔΕΝ σημαίνουν πως η Sony θα αφήσει τις active shutter 3D TV.

Η Sony έχει άλλωστε ήδη μπει στη συμμαχία για τα ‘κοινά’ Full HD 3D γυαλιά μαζί με τις Panasonic και Samsung.

Το παθητικό σύστημα αντί να ‘δίνει’ Full HD εικόνες σε κάθε μάτι, δίνει 540 pixel, τα μισά, αλλά είναι πιο φτηνή τεχνολογία και σε κόστος γυαλιών.

Οι δε Korean Times το πάνε παραπάνω και λέει πως τα OLED panel της εταιρίας θα πάνε επίσης κατά τη Sony σε μια big-screen OLED TV…