Όλα δείχνουν πως σε ένα βίντεο που είχε ‘στόχο’ τη Nokia, ο κος Joe Belfiore των Windows Phone leader δίνει -κατά λάθος;- πληροφορίες για τα Windows Phone 8…

Όπως μας λέει το PocketNow δηλαδή. Τα Windows Phone σήμερα είναι στο επίπεδο με την ονομασία “Mango”, αλλά αναμένεται μια τελική έκδοση με τον κωδικό 7.x, το “Tango”.

Αργότερα θα έχουμε ακόμη πιο βελτιωμένη έκδοση, τα Windows Phone “Apollo” που τελικά θα ΕΙΝΑΙ τα Windows Phone 8. Σύμφωνα με άτομα που είδαν το βίντεο, η Microsoft θα προσθέσει πληροφορίες για να ‘αντιμετωπίσει’ τον ανταγωνισμό…

Με ‘apps’…

Σε θέματα applications η Microsoft αναμένεται να έχει 100k+ apps έτοιμες όταν θα βγουν τα Windows Phone 8 κάτι πολύ σημαντικό αφού είναι το no1 θέμα και για τους Windows Phone users, και γενικότερα.

Μαθαίνουμε ακόμη πως τα Windows Phone 8 θα επιτρέπουν σε developers να χρησιμοποιούνnative code (C/C++/Assembly) κάτι σημαντικότατο αφού έτσι κώδικας C/C++ από iOS και Android apps θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνουν port οι apps.

Φυσικά και το Skype – που αν και δικό της ΔΕΝ τι έχει βάλει ακόμη η εταιρία!- θα είναι σημαντικό για τα Windows Phone ενώ υπόσχονται και καλύτερη κωδικοποίηση και ταχύτερο web browsing στον IE με χρήση proxy servers που θα ‘στήνουν’ τη σελίδα πιο γρήγορα χωρίς επιπλέον HTTP requests.

Η μάχη των λειτουργικών.