Η Google ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ασφαλείας με την κωδική ονομασία “Bouncer”.

Ο… ‘φουσκωτός’ είναι για Android-powered συσκευές και προσφέρει αυτόματο σκανάρισμα των νέων και νυν apps από το Android Market αλλά και developer accounts. Μόλις ανέβει μια εφαρμογή, το Bouncer την ελέγχει για spyware, malware και trojan ή ότι άλλο θα κάνει την εφαρμογή να μην δουλεύει καλά.

“Today we’re revealing a service we’ve developed, codenamed Bouncer, which provides automated scanning of Android Market for potentially malicious software without disrupting the user experience of Android Market or requiring developers to go through an application approval process,” λέει το Official Google Mobile Blog.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως και το ίδιο το Android εκτός της λειτουργίας του Bouncer έχει χαρακτηριστικά που περιορίζουν το malware όπως το sandboxing που βάζει ‘τοίχους’ ανάμεσα σε εφαρμογές αλλά στο software σε smartphone ή/και tablet.

Το Bouncer ήδη έχει δοκιμαστεί στο πρώτο και δεύτερο μισό του 2011 ενώ, σύμφωνα με τη Google, μειώθηκε κατά 40% ο όγκος των ‘malicious downloads’ από το Android Market.

Τώρα σοβαρεύει η υπόθεση…