Την τεχνολογία έχει σε ανάπτυξη η Mercedes-Benz και την ονομάζει “active seat-belt buckle”. Είναι μια σχετικά απλή ιδέα που έχει σαν στόχο να βελτιώνεται η ασφάλεια ενός επιβάτη με το που θα κουμπώσει τη ζώνη του.

Όταν ανοίγουν οι πίσω πόρτες του αυτοκινήτου, ένα ηλεκτρικό μοτέρ ενεργοποιείται και εκτείνεται έως και 70 εκατοστά ο κούμπωμα. Επιπλέον η υποδοχή φωτίζεται ώστε να τραβήξει την προσοχή του οδηγού/επιβάτη. Στόχος είναι και τα μικρά παιδιά που θα βλέπουν την υποδοχή. Μόλις μπει η γλώσσα το ηλεκτρικό μοτέρ θα ενεργοποιηθεί ξανά και θα ‘κοντύνει’ στα 4 εκατοστά η υποδοχή.

Η εταιρία το ενσωματώνει στο PRE-SAFE σύστημα “…preventative safety system, και στην ουσία σε περίπτωση ατυχήματος μειώνεται με βάση μοντέλα που μελετήθηκαν, και το ρίσκο για τραυματισμό του επιβάτη.

Η Mercedes έχει δώσει βάση και στην εύκολη απεμπλοκή με το σύστημα να λειτουργεί ώστε το προσωπικό διάσωσης να μπορεί σε μεταφέρει πιο εύκολα τον επιβάτη. Το σύστημα θα μπει αρχικά σε παραγωγή στα ακριβά οχήματα της εταιρία και θα αντικαταστήσει τους προ-εντατήρες.

Περισσότερα href=”http://www3.mercedes-benz.com/mbcom_v4/xx/en.html”>εδώ