Υπάρχουν πολλά “pod” concept ξενοδοχεία. Και σίγουρα μια πρόκληση για αρχιτέκτονα…

Κι όμως. Είναι σωστό. Μιλάμε για μια λύση άριστη για αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κέντρα εκθεσιακά ακόμη και εμπορικά κέντρα. Φυσικά θα μπορεί να υπάρξουν λύσεις και για προσωρινά hostel ή δημιουργήματα για έκτακτες ανάγκες.

Είναι συνταρακτικά σημαντική η αίσθηση της ιδιωτικότητας. Και αυτό είναι ένα νέο pod concept δημιούργημα της Arch Group από τη Ρωσία.

Το Sleepbox concept έχει σχεδιαστεί από τον Μάρτη του 2010, τον περασμένο μήνα όμως το Arch Group και οι σχεδιαστές του Alexay και Mikhail πέτυχαν την πρώτη εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Sherematyevo της Μόσχας. Το δε μονό για δύο “bed box” είναι φτιαγμένο από MDF με ξύλινη επικάλυψη ενώ είναι εφικτή και η δημιουργία από μέταλλο ή και συνθετικό – GRP.

Οι διαστάσεις του κουτιού είναι 2.5 μέτρα (98″) x 1.6 μέτρα (63″) επί 2.5 μέτρα (98″) και με ύψος 3 μέτρα σε τρεις διαστάσεις. Το δε αρχικό concept έχει και αυτόματο σύστημα για τα σεντόνια ενώ υπάρχει ηλεκτρισμός για τα φώτα και φόρτισγη laptop/κινητού. Μπορούν δε να τοποθετηθούν και οθόνες αφής, TV, Wi-Fi, συναγερμός, ενδοεπικοινωνία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ

Θα δημιουργηθούν και για το 2012 νέες μονάδες…

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας “flash-hotel” οι τιμές ξεκινούν από τα €7,000 με δύο μήνες παράδοση…