Με απίστευτη μείωση στα έσοδα από τις TV οι κατασκευαστές εστιάζουν στη δημιουργία νέων μοντέλων μέσα στο έτος…

Νέες ‘λύσεις’ για να αυξηθούν τα έσοδα και τις πρώτες OLED τηλεοράσεις να έχουν πάχος μόλις μια ίντσα. Τις δύο κορεατικές εταιρίες τις είδαμε ήδη με λύσεις να παρουσιάζονται στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas αλλά από τιμές;

Σύμφωνα με την NPD DisplaySearch, τα νέα 55άρια μοντέλα, τα πρώτα – δύο; – θα εμφανιστούν στην αγορά στο 4ο τρίμηνο με κόστος $8,000. Οι τιμές είναι… αστρονομικές με τα σημερινά στοιχεία και μόνο το 2013 θα μειωθούν στις $4,000, όσο θα αυξηθούν οι όγκοι παραγωγής.

Τα νέα προϊόντα με ‘άμορφη’ τεχνολογία, είτε τύπου OLED, είτε με τη νέα τεχνολογία της Sony που διαφοροποιείται σχετικά, είναι ο νέος ΤΡΙΤΟΣ δρόμος κατασκευών μετά τις plasma και LCD. Η NPD DisplaySearch μελετώντας τις τιμές, είδε πως μια 47αρα έπεσε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά κάτω από τα $1,000. Από την άλλη οι καταναλωτές δεν αλλάζουν λόγω 3-D: οι 3-D TV είναι μόνο το 8% τη αγοράς της Βόρειας Αμερικής.

Μέχρι στιγμής οθόνες είχαμε μέχρι τις 7.7” σε tablet με τη Sony να είναι η πρώτη που το 2008 είχε βγάλει σε παραγωγή μια τηλεόραση στις 11” OLED μέχρι και το 2010.

Στη συνέχεια ‘παύση’ μέχρι φέτος που πήγαμε κατευθείαν στις 55”

Η ανάπτυξη πάντως σήμερα έχει άμεση σχέση με αυτό που είδαμε στα 1990s σε εξέλιξη όταν οι LCD πήγαν από τα laptop στις τηλεοράσεις στον τοίχο.

Και έχουμε και τις Ultra Definition TV με τέσσερις φορές την ανάλυση των σημερινών Full HD να ετοιμάζονται…