Τα ναυπηγεία Feadship Royal Dutch shipyards μας ταξιδεύουν τον μοναδικό κόσμο των superyachts. Ναι, τα δημιουργήματα που απευθύνονται στους hedge funders και τους μεγιστάνες, τα πιο νέα από τα οποία θα παρουσιαστούν στο Dubai International Boat Show στο διάστημα 13-17 Μαρτίου.

Το πολυτελές κατασκεύασμα που βλέπετε έχει μήκος 56 μέτρα (183.75 πόδια) και ονομάζεται Future Concept vessel Qi (προφέρεται”chee”). Η εταιρία θα το παρουσιάσει μαζί με τα μοντέλα της 70 μέτρων όπως το 81μετρο Air, το 77.7μετρο Tango.

Το όνομα έρχεται από την ασιατική ιδέα για την ζωτική δύναμη που ακούγεται πως περιβάλει και ρέει σε κάθε δημιουργία. Το Qi χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό κύριων κινητήρων και ηλεκτρικών ντίζελ με τελική ταχύτητα τους 16 κόμβους και 5500 ναυτικών μιλίων αυτονομία με 14 κόμβους ταχύτητα.

Σχεδιαστές και ναυτικοί αρχιτέκτονες από την εταιρία De Voogt εργάστηκαν για δέκα μήνες πάνω στο project και έχουν εισάγει πολλές καινοτομίες, όπως σχεδιασμό ώστε το Qi να έχει μειωμένη αντίσταση και μια μόνο προπέλα. Ένα ξεχωριστός προωθητήρας μπορεί να στείλει το πλοίο με 12 κόμβους αν υπάρξει πρόβλημα στον κύριο.

Εσωτερικά τεράστιοι χώροι όπως και γυμναστήριο/spa, κινηματογράφος και κάθε άνεση ώστε το Qi να μετατραπεί σε ένα party boat.

Πόσο; ακόμη δεν υπάρχει κόστος αλλά το Feadship Helix στα 44.65 μέτρα πουλήθηκε στα $45 εκατομμύρια. Οπότε υπολογίστε κάτι παραπάνω. Αν δε σκεφτούμε πως ο μέσος ιδιοκτήτης superyacht το χρησιμοποιεί για μερικές εβδομάδες το πολύ αλλά πρέπει να έχει full-time πλήρωμα, το πιο πιθανό είναι πως, όπως σε όλα τα σκάφη του τύπου, το 80% του χρόνου θα είναι νοικιασμένο.

Οπότε κάντε έναν πλούσιο φίλο…

Αξίζει να δείτε το βίντεο του Qi…