Όπως αναμένονταν ανακοινώθηκε από την Apple το νεότερο, τρίτο σε σειρά iPad σε ένα “invitation-only event” στο San Francisco σε μια σειρά από δημοσιογράφους και live-bloggers.

Όνομα, ΔΕΝ είχαμε: η εταιρία με έδρα το Cupertinian ουσιαστικά χαρακτήρισε το μηχάνημα “the new iPad” ή”third-generation iPad”.

Για να δούμε με σειρά τα νέα χαρακτηριστικά;

Οθόνη: Εδώ η μεγαλύτερη αλλαγή. Με ανάλυση 2048 x 1536 και καλύτερη χρωματική πιστότητα.

Επεξεργαστής: στην καρδιά ο επεξεργαστής της Apple A5X. Τετραπύρηνος και με νέα υποσύστημα γραφικών.

Συνδεσιμότητα 4G/LTE: που σημαίνει πως η Apple λέει πως θα δώσει ταχύτητες 4ης γενιάς, με το LTE να φτάνει τα 72Mbps, ενώ υπάρχει και συμβατότητα με ταχύτητες HSPA+ για 21Mbps και dual-carrier HSDPA σύνδεση 42Mbps. Παρά τη συνδεσιμότητα των 4G η Apple δίνει για χρήση 4G χρήση εννέα ώρες και 10 σε 3G. Αν επιβεβαιωθεί, είναι καλή επίδοση.

Διαθεσιμότητα 8GB iPad 2: θα μείνει και θα πέσει στα 16GB iPad σε $399.

Καλύτερη κάμερα: τοiPad 2 είχε μια τραγική των megapixel, τώρα πάμε σε μια κάμερα πίσω με πέντε megapixels με IR φίλτρο, αυτόματη εστίαση και white balance, autofocus lock, face detection. Και δυνατότητα 1080p με σταθεροποίηση και μείωση θορύβου.

Βάρος: το νεο iPad έχει πάχος 9.4 χιλιοστά και σε σχέση με το iPad 2 που ήταν 8.8 χιλιοστά είναι κάπως πιο παχύ. Λίγο πιο βαρύ επίσης αλλά λίγοι θα καταλάβουν τις διαφορές.