Αντιπροσωπεύει το πραγματικό σύγχρο DNA της εταιρίας. Η Aventador J είναι ένα όχημα concept με τη φιλοσοφία του roadster που κάνει επίδειξη τεχνολογίας. Με νέα υλικά και την τεχνολογία ανθρακονημάτων που η εταιρία γνωρίζει καλά.

Με κινητήρα τον βασικό της εταιρίας, τον 6.5λιτρο με δώδεκα κυλίνδρους και 515 kW και 700 ίππους ισχύ, συνδυάζεται με ISR μετάδοση και μόνιμη τετρακίνηση.

Ναι, κατασκευάστηκε, αλλά η Lamborghini Aventador J που παρουσιάστηκε στη Γενεύη είναι one-off που κόστισε 2.1 εκατομμύρια ευρώ.

Δημιούργημα του Centro Stile Lamborghini έχει συνολικό μήκος 4890 χιλιοστά, πλάτος 2030 χωρίς τους καθρέπτες και ύψος 1110.

Ένα απίστευτο εξωτερικό χωρίς παρπρίζι με χρήση μόνο wind deflectors.

Το γράμμα letter J βγαίνει από κανονισμούς της FIA και ορίζει τεχνικές κατηγορίες.

Lamborghini Aventador J at Geneva 2012The front end is narrower than that of the Aventador, and features a distinctive carbon fiber air scoop, with central fixing braces and upward tilting winglets on the outer edges, which reminds of a Formula one car when seen from the side.

Οι πόρτες ανοίγουν κάθετα, ένα τεράστιο spoiler ενώ σε σύγκριση με το Aventador LP 700-4, το Aventador J έχει ειδικό μπροστά και πίσω μέρος με ‘πτερύγια’ από ανθρακονήματα και για τη ροή του αέρα – flow deviators, ώστε να υπάρχει η ευστάθεια που θέλει αυτή η δημιουργία…