Το μηχανάκι είναι της γερμανικής εταιρίας gaming ROCCAT Studios που έχει αναπτύξει ένα σύστημα για να ενσωματωθεί η τεχνολογία smartphone στην ‘υπηρεσία’ του PC gaming.

Μπορείς και να χρησιμοποιείς το smartphone για gameplay buttons ενώ η τεχνολογία Power-Grid επιτρέπει να ελέγχεις τα PC settings από φορητή συσκευή και δείχνει τα βασικά system performance data.

Το σύστημα έχει δύο τμήματα, το πρώτο είναι μια free-to-download app που δίνει στον gamer τέσσερα four control grids που φορτώνουν από τα abs στο κάτω μέρος της οθόνης αφής. Το tab αριστερά είναι το Incoming Center grid που ρυθμίζει κάθε συνδυασμό επικοινωνίας κειμένου και αφής στην οθόνη του smartphone.

Επιπλέον υπάρχει το Stats Control grid που δίνει στον gamer πληροφορίες για το gaming PC – CPU status, χώρος στο σκληρό, available system memory και network traffic. Ένα τρίτο tab δίνει πρόσβαση στο Sound Control grid, ενώ ένα τέταρτο είναι για τα user-created gaming χειριστήρια και κουμπιά όπως game-specific macros.

Συνδέεται με το PC με το Power-Grid Launcher από το ROCCAT website ανώ και η app ασύρματα επικοινωνεί με το PC με σύνδεση WLAN.

Η ROCCAT προσκαλεί τους beta testers πριν από τη διαθεσιμότητα για iOS και την Android έκδοση.

Νια tablet-compatible έκδοση θα είναι διαθέσιμη για το 4ο τρίμηνο του 2012…