Η θέαση ταινιών online στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τους δίσκους DVD και Blu-ray για πρώτη φορά φέτο όπως λέει η ειδική εταιρία IHS Screen Digest.

Η θέαση ταινιών και μάλιστα νόμιμα, online θα διπλασιαστεί και όχι μόνο με 3.4 δισεκατομμύρια θεάσεις φέτος στις ΗΠΑ από τις 1.4 δισεκατομμύρια το 2011 όπως λέει η IHS. Η αύξηση είναι εκρηκτική και συγκριτικά τα DVD και Blu-ray δισκάκια θα μειωθιύν στα 2.4 δισ. από τα 2.6 δισ. όπως λέει η έρευνα.

Τα δε νέα “Unlimited-streaming subscription plans” που έχουν ρίξει εκεί οι εταιρίες Netflix και Amazon.com (AMZN)’s Prime, θα πάρουν και το 94% των πληρωμένων online θεάσεεων στις ΗΠΑ όπως λέει IHS.

Όπως λέει και αναλυτής της εταιρίας, ο κος Dan Cryan – IHS senior principal analyst, είναι μάλλον το ξεκίνημα μιας αλλαγής σαν εκείνη που έγινε με τα CD. Απλά θα πάρει χρόνο, όπως και με το λανσάρισμα του iTunes Store που χρειάστηκε 9 χρόνια να ‘χτυπήσει’ τα CDs.

Σε κόστος δε, οι μέσοι Αμερικανοί πλήρωσαν 51 σέντς κατά μέσο όρο αντί για $4.72 για το ‘μέσο’ κόστος ενός DVD, Bly Ray κ.ο.κ.

Five major studios announced on March 13 an exclusive agreement with Wal-Mart Stores Inc. (WMT) that may re-ignite home- video purchases by giving consumers the option to store digital copies in the cloud. The program, called disc-to-digital, lets consumers pay a fee to convert physical libraries to digital, and could become a new source of revenue.