…ή ‘excited but full of fear’, η ακριβής έκφραση.

Και όλα από την αρχή. Όπως δήλωσε στο techradar ο CEO της Doublesix, ο κος James Brooksby αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς games developers. Εταιρίες που δηλώνουν ενθουσιασμένες αλλά και… τρομοκρατημές από όσα τους ‘περιμένουν’ ενόψη των new Xbox και PS4.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει δηλώσει επιτυχία με παιχνίδια όπως Geometry Wars: Galaxies και Burn Zombie Burn ενώ, όπως είναι λογικό, το hardware έχει κατά τις δηλώσεις του Brooksby στο Westminster eForum λειτουργία ‘δίκοπου μαχαιριού’.

“The step up may not be as costly as the previous arrivals [Xbox 360 and PS3] but it’s still pretty scary to devs and publishers alike. I think that people are likely to stick to the proven dev houses for the next generation and that is likely to be a challenge to the UK games industry,” λέει ο κύριος που σημαίνει πως ήδη έχουν ‘μια ιδέα’ για τις δυνατότητες της επόμενης γενιάς και πιστεύουν πως το κόστος μετάβασης θα είναι πιο λογικό.

Από την άλλη εκτίμηση του κου Brooksby είναι πως μικροί developers θα έχουν επιτυχία σε συσκευές όπως tablet, κινητά και τα… παλαίμαχα PC.

Το σίγουρο είναι πως οι στρατηγικές για το 2012 και το 2013 θα είναι ΠΟΛΥ πολύπλοκες και με τόσες επιλογές σε πλατφόρμες εταιρίες που θα πρέπει να επενδύσουν τεράστια ποσά για ένα hi end παίγνιο, θα το σκεφτούν.

Το gaming το 2013 θα τα έχει όλα: πανίσχυρες next gen παιχνιδομηχανές, πανίσχυρα τετραπύρηνα και όχι μόνο κινητά και tablet και τις λοιπές ‘παραδοσιακές’ δυνάμεις όπως τα PC μαζί με… δυνατές τηλεοράσεις!