Η Sony σε νέες… περιπέτειες από σήμερα με την ανακοίνωση του νέου της photo editing software για το PlayStation 3 αυτή την εβδομάδα. Και όχι μόνο: ετοιμάζεται να ρίξει σε παγκόσμιο επίπεδο την cloud-based photo service της.

Το νέο “PlayMemories Studio” software της εταιρίας δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να κάνουμε edit και view φωτογραφιών ή και βίντεο που θα είναι uploaded από κάμερες ή φωτογραφικές. Οι χρήστες θα μπορούν να προσομοιώνουν stop-motion βίντεο, να ενσωματώνουν ήχο και βίντεο εφέ όπως και υποτίτλους σε κάθε χρώμα, όπως και να κάνουν upload αρχείων στο Facebook. Αρχεία δε μέσα σε ένα PlayStation θα μπορεί κανείς να τα δει και να τα κάνει edit και στο πανίσχυρο Sony Vita όπως και στο PlayStation Portable.

Το μεγάλο νέο: η Sony μπαίνει στο cloud…

Το δε software συνδέεται και με την επερχόμενη υπηρεσία της Sony, το “PlayMemories Online” cloud που θα έχουμε στους επόμενους μήνες. Η εταιρία θα συνδέει τις υπηρεσίες της online και αυτό είναι μαζί με άλλες κινήσεις ένα μεγάλο όπλο στη μάχη με την Apple και το iCloud της μεταξύ άλλων.

Όλα συνδεδεμένα…

Ο Ιάπωνας τα έχει όλα: και tablet και κινητά πλέον, και τα Playstation αλλά και κάθε τύπου hardware. Τώρα κάνει το λογικό: τα συνδέει. Η δε Sony επιπλέον επιμένει πως μηχανάκια όπως το Vita δεν είναι μόνο για gaming με εφαρμογές όπως χάρτες, photo και chat.

Το νέο software θα πωλείται από το online PlayStation Store στις ΗΠΑ, σύντομα ενώ από Τετάρτη σε Ευρώπη και μια μέρα μετά στην Ιαπωνία. Μια δωρεάν έκδοση του PlayMemories software δίνεται με νέα μοντέλα καμερών της Sony ενώ αρχικά θα δίνει 5GB αποθηκευτικού χώρου για υλικό από PC ή κινητό.