Η next-gen κονσόλα της Nintendo, το Wii U, θα έχει γραφικά που θα είναι στο ίδιο επίπεδο αλλά ΔΕΝ θα ξεπερνούν τη σημερινή γενιά και τα δικά της γραφικά. Οι αναλύσεις και οι υφές δεν θα είναι καλύτερες π.χ από εκείνες του PS3 όπως ακούγεται…

“So far, the hardware has been on par with what we have with the current generations,” λέει ο σκηνοθέτης του Darksiders 2 κος Marvin Donald καθώς μιλά για τη χρήση των Wii U dev kits σε συνέντευξη του στο σουηδικό site Game Reactor, ουσιαστικά ‘όρίζοντας’  πως το μηχάνημα έχει ως hardware το ίδιο επίπεδο με τα σημερινά  PS3 και xBox.

“Based on what I understand – the resolution and textures and polycounts and all that stuff – we’re not going to being doing anything to up-res the game, but we’ll take advantage of the controller for sure,” είπε ο κος Donald αναφερόμενος σε αναλύσεις και αριθμό πολυγώνων που θα έχουν ίδια ανάλυση με των σημερινών κονσολών και απλά θα υπάρχει χρήση του νέου χειριστηρίου.

Φυσικά δεν σημαίνει πως το στούντιο του κου Donald είναι η νόρμα και πως είναι αδύνατο να υπάρχουν καλύτερα σε γραφικά παιχνίδια, με πηγές να λένε πως το Wii U έχει διπλάσια ισχύ από τους αντιπάλους του.

Το τελευταίο build για το Wii U θα το δούμε στην E3 2012 την Ιούνιο πάντως και όλα παίζουν…