Η κυκλοφορία των ψηφιακών περιοδικών διπλασιάστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και έφτασε τα 3.29 εκατομμύρια από τα 1.46 εκατομμύρια στην ίδια περίοδο του 2010 σύμφωνα με τα δεδομένα του Audit Bureau of Circulations (ABC).

Από την άλλο ο… Γουτεμβέργιος μπορεί να κοιμάταα ήσυχος καθώς τα ψηφιακά έχουν μόλις το 1% της συνολικής κυκλοφορίας. Παρά τα χαμηλά νούμερα πάντως έχει ξεχωριστές περιπτώσεις όπως το Maxim που με τη συνδρομή πήγε από τα 41,000 στο 2ο μισό του 2011 στα 110,000 στα τέλη του Γενάρη σύμφωνα με την αναφορά της AdAge.

Maxim’s paid digital distribution still pales in comparison to free copies available promotionally, with just 24 percent of digital copies resulting in direct income. Another publisher, Hearst Magazines, is reportedly set to top one million in digital circulation, without the help of sponsored circulation.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Hearst και general manaαge κο John Loughlin πάντως οι ψηφιακές εκδόσεις είναι σε μεγάλη άνοδο ενώ πολλοί εκδότες έχουν υιοθετήσει το iPad και άλλες πλατφόρμες tablet μορφές.

Ανοδικά…