H Sony όρισε τον κο Michael Lynton σαν “chief executive officer” στο τμήμα ψυχαγωγίας της Sony στην Αμερική με ένα άτομο να είναι υπεύθυνο για κινηματογράφο, τηλεόρασξ και μουσική…

Ο Kazuo Hirai που από αύριο 1η Απριλίου αντικαθιστά τον Howard Stringer στην κορυφαία θέση του Sony CEO συνενώνει τμήματα που έφεραν το 30% των κερδών στη Sony πέρυσι ενώ ο Hirai αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το τμήμα των TV, το πιο σημαντικό αλλά και πιο δύσκολο τμήμα που επί 8 χρόνια είναι ζημιογόνο για την εταιρία.

Ο Lynton, 52 ετών, θα αναφέρεται στον Hirai αλλά θα παραμείνει στο Los Angeles όπου θα ηγείται της Sony Pictures Entertainment (CPEI) μαζί με την κα Amy Pascal. Από τις 27 Ιουνίου στον ρόλο αυτό, ο Lynton θα επιβλέπει την Sony Music Entertainment, την Sony/ATV Music Publishing και την Sony Pictures Entertainment όπως είπε σε δήλωση της η εταιρία χθες.

Η Sony όρισε επίσης την κυρία Nicole Seligman σήμερα στη θέση “general counsel and executive vice president” ως πρόεδρο της Sony Corp. of America, υπεύθυνη και για θέματα επικοινωνίας και νομικού τύπου. Η κα Seligman θα έχει έδρα στη Νέα Υόρκη αλλά θα αναφέρεται συχνά στο Τόκιο.

Τέλος ο κος Rob Wiesenthal, από τη θέση “executive vice president and chief financial officer” στην Sony Corp. of America θα έχει έναν νέο ρόλο ως πρόεδρος της των διεθνών λειτουργιών των Sony/ATV και θα ασχοληθεί και με την εξαγορά της EMI music publishing όπως είπε επίσης η εταιρία επισήμως.

Ο Hirai που έχει πετύχει στον χώρο των PlayStation μίλησε για “επώδυνα” βήματα για να μειωθεί το κόστος και να επιστρέψει η εταιρία σε κερδοφορία σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο Hirai πάντως μόλις ανέλαβε τη δουλειά ασχολήθηκε με τις τηλεοράσεις, τον τομέα όπου ο No. 3 κατασκευαστής στον κόσμος έχει στόχο 20 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012.

Για της τηλεοράσεις ο Hirai είπε την περασμένο βήμα πως είναι πάρα πολύ σημαντική αγορά για τη Sony: “Withdrawing or shrinking would cut a link for customers to experience” Sony content, είπε.