Η Google έχει αντιληφθεί την πολύ αργή υιοθέτηση του Ice Cream Sandwich στην αγορά και θέλει να κάνει κάτι…

Ένα βασικό πρόβλημα; το ICS υποτίθεται πως θα καλύψει δύο γενιές smartphones και tablets, χωρίς να λάβουμε υπόψιν τα επερχόμενα μοντέλα. Το δε ICS έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει με επεξεργαστές από τα 1GHz A8 μέχρι τους διπύρηνους A9 αλλά ΚΑΙ τους quad-core A9 όπως και τα επερχόμενα A15 μοντέλα. Αν δε βάλει κανείς και τους διάφορους πυρήνες γραφικών σε κάθε επεξεργαστή, αντιλαμβάνεται το κομφούζιο.

Όπως λοιπόν είπε καλά πληροφορημένα πηγή στο fudzilla.com, άτομο ‘κοντά’ σε σχεδιαστή επεξεργαστών ARM, η Google θα κάνει μια στροφή με το επόμενο λειτουργικό της, το Jelly Bean: θα έχει περιορισμένη υποστήριξη για hardware.

Αυτό μπορεί να αφήσει κάποια μοντέλα και κάποιες εταιρίες στα… κρύα του λουτρού. Σε αντίθεση με το ICS, το Jelly Bean ΔΕΝ θα υποστηρίζει single core A8 ‘ή και A9 επεξεργαστές ενώ ακόμη και 1GHz dual-cores δεν θα υποστηρίζονται πλήρως.

Πηγή σε είπε στο site πως το Nexus Galaxy θα είναι μάλλον το πιο αργό μηχανάκι που θα πάρει Jellly Bean ενώ η Google ακόμη δεν έχει φέρει το ICS στο παλιό Nexus S (!).

Τώρα είναι σειρά του Google tablet που αναμένεται να έχει το λειτουργικό ICS σε λίγους μήνες ΚΑΙ θα είναι το πρώτο με το Jelly Bean. Το δε Google tablet θα έχει επεξεργαστήTegra 3 και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η εταιρία δεν πήρε πιο φτηνό Qualcomm επεξεργαστή. Άρα και τα 199 δολάρια.

Μια συντηρητική αλλαγή; Δεν γινόταν αλλιώς; ή μήπως γίνεται Microsoft;