Η εταιρία έριξε ένα τελευταίο μηχάνημα για τις τάξεις: ένα tablet το “Intel studybook”…

Το Intel studybook είναι σχεδιασμένο, κατά την εταιρία, να είναι ένα εργαλείο μόρφωσης και έρχεται φορτωμένο με τα Intel Learning Series software. Σε αυτά είναι ένα interactive ereader και οι εφαρμογές LabCam. Στα ‘συν’ και η αντοχής σχεδίαση, με αντοχή σε νερό και σκόνη ενώ το όλο μηχανάκι είναι φτιαγμένο από ένα κομμάτι πλαστικό και με αποσβεστήρες γύρω από την οθόνη. Η εταιρία λέει πως έχει δοκιμαστεί για πτώση από 70 εκατοστά, το μέσο ύψος ενός παιδιού και σε τσιμέντο.

“Students today live in a virtual world and this device can give a valid scientific experience for students in emerging economies, ” λέει ο κος Wayne Grant, διευθυντής στο τμήμα έρευνας της Intel και του Education Market Platforms Group που πέταξε το μηχάνημα για να δείξει την αντοχή.

Το tablet έχει 7άρα οθόνη με ανάλυση 1060 x 600 pixel και τρέχει είτε Windows 7 είτε Android Honeycomb software. Έχει δε κάμερα μπροστά και πίσω, μικρόφωνο, multi-touch LCD οθόνη, αισθητήρα φωτος και τρέχει με επεξεργαστή Intel Atom Z650.

Η εταιρία ΔΕΝ θα κατασκευάζει τα μηχανήματα αλλά θα δίνει την άδεια σε χώρες όπως σε έναν κατασκευαστή από την Πορτογαλία που θα κατασκευάζει tablet με κόστος κάτω από τα $200 ενώ η εταιρία λέει πως 7 εκατομμύρια παιδιά σε 2,000 τάξεις και 36 χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν Intel classmate PCs.

Δείτε το εδώ