Το Sony PS Vita είναι ένα καταπληκτικό μηχάνημα. Τέλος. Και το σημαντικό είναι πως δεν ήρθε ‘γυμνό’ από launch lineup τίτλων. Να δούμε μερικά ξεχωριστά games;

Escape Plan

Ήταν το best-selling Vita game για τον Μάρτιο του 2012 και όλοι μιλάνε για τον εντυπωσιακό μονόχρωμο σκηνικό που στήνει. Kαταπληκτικό και το puzzle-solving gameplay. Δείτε το.

Escape Plan

Σε ψυχαγωγεί για πολλές ώρες, έχει μόνο 15 ευρώ.

What Did I Do To Deserve This My Lord?! (1 και 2)

Μια σειρά που αρχικά ονομάζονταν “Holy Invasion Of Privacy Badman! What Did I Do To Deserve This?” και τίτλος που άλλαξε επιδή δημιουργήθηκαν ζητήματα με Batman IP. Δύο games με την κλασική ιαπωνική roleplaying φόρμουλα και πολλές μάχες.

What did I do to deserve this

Αν και ακούγεται με τις ορδές και τα… αίματα να είναι σκληρό, στην πραγματικότητα είναι κωμικό και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει Sim City και λίγο από Final Fantasy. Μπορείτε να κατεβάσετε και τα δύο games (όπως και το downloadable content) από το PlayStation Network Store για 18 ευρώ.

Super StarDust Delta

Το Super StarDust Delta είναι μια καταπληκτική μετατροπή του PlayStation 3 Super StarDust HD. Ισορροπημένο με τέλειο shooter gameplay και εθιστικό.

Super Stardust Delta

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο Delta και το αρχικό Super StarDust HD είναι πως αυτή είναι portable και ΤΟΥ ταιρίαζει του game ενώ με κόστος στα $10 είναι σούπερ – υπάρχει και το Blast Pack DLC με επιπλέον gameplay αλλά για 18 ευρώ…

Street Fighter Alpha 3 Max

Από τα βασικά υπέροχα στοιχεία του Vita, τα καταπλήκρικά analog joystick. Τοο PSP είναι ένα κυκλικό – rotating sticike nub που δεν ήταν απόλυτα ακριβές ειδικά για fighting games. Το νέο Sony stick, είναι άψογο για κάτι σαν το Capcom classic Street Fighter Alpha 3.

Street Fighter Alpha 3 Max

Το όλο game είχε βγει στα arcades το 1998 (!) αλλά είναι classic. Η έκδοστη του 2006 για το PSP έχει 4 ακόμη χαρακτήρες και ένα World Tour mode, και είναι ένα ακριβές home port του arcade game. Αυτή η έκδοση – μπορεί να γίνει downloaded από το PlayStation Network Store για $10, έχει πολύ μικρότερο load time από το αρχικό UMD παιχνίδι. Εκτός από το Ultimate Marvel Vs Capcom 3 για το Vita, το Alpha 3 Max έχει τη μεγαλύτερη αξία…

Tales From Space: Mutant Blobs Attack

Ένας ακόμη τίτλος για το Vita με τις ρίζες στο PlayStation 3.

Mutant Blobs

Η developer DrinkBox άκουσε τις κριτικές πριν δημιουργήσει το Vita-exclusive ψευτό-sequel και το Tales From Space: Mutant Blobs Attack μοιάζει με τα Super Mario Bros, Pac-Man και Katamari Damacy σε… γάμο. Τέλειο για τα χειριστήρια του Vita ενώ χρησιμοποιεί και την επιφάνεια αφής και τα γυροσκπικά – κλίσεις σε πίστες κ.α. Και είναι $8 downloadable exclusive…

Power Stone Collection

Λίγοι έχουν ακούσει το Power Stone.

Power Stone

Η σειρά είχε ξεκινήσει από το αγαπημένο Dreamcast, και μετά από δύο εκδόσεις έφτασε σε φορητή και στο Power Stone Collection. Τα Power Stone games είναι άριστο ενώ παραμένει τίτλος $10 downloadable PSP title.

MotorStorm RC

Ναι με κόστος στα $0 αλλά πάντα ένα άψογο game. Αντίθετα με άλλα MotorStorm, στο RC οι παίκτες έχουν μικροσκοπικά τηλεκατευθυνόμενα για να παίξουν. Άρα όλο το σύστημα μιμείται τα dual-stick RC controllers των ΄μικρών’. Τι να λέμε, άψογο!

motorstormrc

Με τεράστιο αριθμό gameplay modes, tracks και unlockable οχήματα το MotorStorm RC. Υπάρχει και downloadable content αλλά δεν συμφέρει όσο το δωρεάν κομμάτι…

Persona 3 Portable

Το Persona 3 είναι το καλύτερο roleplaying game των κονσολών προηγούμενης γενιάς μαζί με τα ‘καλά’ Final Fantasy και Dragon Quest ενώ αυτή η έκδοση είναι πολύ καλύτερη από του PlayStation 2. Καλύτερο gameplay, επιπλέον content και γυναίκα πρωταγωνιστής ενώ αυτό το $30 downloadable PSP παίγνιο είναι απλά άψογο.

Persona 3 Portable

Φυσικά με πολύ Japanesίλα σε σημεία ένα roleplaying game που θα σας κρατήσει για πολύ καιρό…

Μια παιχνιδομηχανή με πλούσια βιβλιοθήκη…