Η Sony έχει ετοιμάσει το PlayStation Suite Developer Program και το ρίχνει πλέον σε open beta όπως είχε υποσχεθεί…

Έτσι οι coders θα μπορούν να δημιουργήσουν games για το PS Vita, ταPlayStation-certified κινητά και τα tablets και άλλα. Διαθέσιμο για PC only, το PlayStation Suite SDK 0.98 περιλαμβάνει το PC Suite Studio και το UI Composer για να δημιουργούνται interfaces και να επωφελείται κανείς της χρήσης φυσικών και αφής χειριστηρίων ενώ υπάρχει και simulator για να δοκιμάζεις τι έφτιαξες…

Μπορεί δε κανείς να δοκιμάσει και games και apps στο ίδιο το PS Vita όπως και κάθε PlayStation-certified συσκευή σαν τα νέα Xperia smartphone ή τα Sony Android tablets.

Από την άλλη δεν επιτρέπονται δωρεάν games και apps αλλά μόνο επί πληρωμή apps ή και “freemium” περιεχόμενο με ένα σύστημα in-app αγορών που θα εμφανιστεί αργότερα.

Η Sony bundleάρει διάφορα UI libraries και το GameEngine2D για τα games με χρήση 2D graphics, Physics2D και 2D physical engine, όπως και multiple sample games και apps σε 2D και 3D. Από σήμερα Developer Forums είναι δε ανοιχτά για συνεργασία coders και ομιλία με ειδικούς της Sony.

Η δε full version του PlayStation Suite Developer Program θα βγει αργότερα το 2012 κατά την Sony όταν developers θα μπορούν να διανέμουν games και apps μέσω του PlayStation Store.

Για το open beta υπάρχει $99 ετήσια συνδρομή…