Η Adobe ανακοίνωσε την υπηρεσία Adobe Creative Cloud…

Μια “…πλατφόρμα η οποία παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες τα οποία θα αλλάξουν τον κόσμο των δημιουργικών παγκοσμίως,” όπως λέει.

Η υπηρεσία Adobe Creative Cloud θα είναι συνδρομητική με έναν κεντρικό κόμβο στον οποία θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής, διανομής και παροχής δημιουργικού περιεχομένου, και θα επικεντρώνεται στο Adobe Creative Suite μέσω των εργαλείων της Adobe για Web, video και ψηφιακή εικόνα.

Τι περιλαμβάνει κατά την εταιρία:

  • Η συνδρομή στο Creative Cloud, επιτρέπει στα μέλη το κατέβασμα και την εγκατάσταση κάθε καινούργιας εφαρμογής της Adobe CS6 και δύο νέων προϊόντων HTML5, του Adobe Muse™ και του Adobe Edge preview.
  • H υπηρεσία Creative Cloud ενσωματώνει τις εφαρμογές για tablet της Adobe, όπως είναι για παράδειγμα το Photoshop Touch, στην καθημερινή εργασία – συγχρονίζοντας και αποθηκεύοντας αρχεία στο cloud προς ανταλλαγή και πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή.
  • Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Creative Cloud  θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν με ευκολία mobile apps σε iOS και Android  αγορές, καθώς και να δημοσιεύουν, να χειρίζονται και να φιλοξενούν ιστοσελίδες.
  • Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Creative Cloud, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ενημερώσεις των εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των νέων χαρακτηριστικών των κύριων προϊόντων της CS, πριν αυτά κυκλοφορήσουν, ως μέρος των ενημερώσεων του CS, καθώς και των νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Επίσης, η συνδρομή στην υπηρεσία Creative Cloud, επιτρέπει την πρόσβαση στα Adobe Muse and Adobe Edge, ενώ δίνει νέα εργαλεία για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη HTML5 τα οποία επιδεικνύουν την δέσμευση της Adobe στα Web standards.
  • Η υπηρεσία Adobe Creative Cloud συνδέει τις εφαρμογές Adobe Touch Apps με CS6 desktop εργαλεία
  • Η υπηρεσία Adobe Creative Cloud ενσωματώνει τη σειρά δημιουργικών touch εργαλεία της Adobe σε  εφαρμογές της CS6 επιφάνειας εργασίας.
  • Μια καινούργια desktop εφαρμογή, το Adobe Creative Cloud Connection, επιτρέπει το συγχρονισμό, το διαμοιρασμό και την αποθήκευση φακέλων μέσω φορητών συσκευών και σταθερών υπολογιστών.
  • Η συνδρομή στην υπηρεσία Creative Cloud περιλαμβάνει μέχρι και 20GB cloud storage, ενώ περισσότερες δυνατότητες αγοράς  storage θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Οι υπηρεσίες δημοσίευσης της υπηρεσίας Creative Cloud θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα της εύκολης δημοσίευσης εφαρμογών, περιοδικών και καταλόγων για συσκευές iPad, iPhone και Android.

Τα μέλη έχουν άμεση πρόσβαση στο Adobe Typekit, την web-based βιβλιοθήκη που καινοτόμησε στη χρήση αληθινών γραμματοσειρών σε ιστοσελίδες, παρέχοντας πάνω από 700 γραμματοσειρές από κορυφαία foundries.

Νέες δυνατότητες web hosting, ενσωματωμένες σαν μέρος της συνδρομής του Adobe Creative Cloud, επιτρέπουν στους χρήστες να  δημιουργήσουν  και να φιλοξενήσουν εύκολα ιστοσελίδες με μεγάλη απήχηση. Η ενοποίηση των Adobe Muse, Typekit και των Web hosting δυνατοτήτων ενεργοποιούν μια νέα απλοποιημένη ροή εργασίας για την παροχή ιστοσελίδων με μεγάλη απήχηση.

Νέες εφαρμογές , υπηρεσίες και λειτουργίες

Τα μέλη της υπηρεσίας Creative Cloud θα λαμβάνουν συνεχείς ενημερώσεις των εφαρμογών Creative Suite καθώς και κάποια άλλα καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες όπως αυτά προκύπτουν. Στο Adobe Creative Cloud θα ακολουθήσουν τα:

Το Adobe Photoshop Lightroom 4, το desktop λογισμικό θα επιτρέπει τη φωτογραφική τελειότητα από την λήψη ως το τέλος, h πρώτη πλήρης έκδοση του Adobe Edge, ενός πρωτοποριακού εργαλείου ανάπτυξης HTML, καθώς και το Digital Publishing Suite Single Edition, η τεχνολογία πίσω από την αναπαραγωγή ψηφιακών περιοδικών στο iPad.

Η υπηρεσία Creative Cloud θα περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση, υποστήριξη και λειτουργίες κοινοτήτων που δημιουργούν σημαντικές συνδέσεις μεταξύ των δημιουργικών σε όλο τον κόσμο.